Akadálymentesítés Szigetváron

Szolgálati gépkocsit is beszereztek a helyi gyermekjóléti szolgálatnak.

Csaknem negyvenmillió forintos hazai és európai uniós forrásból korszerűsítették és tették a fogyatékossággal élőknek is könnyen megközelíthetővé a család- és gyermekjóléti központot Szigetváron – közölte a Baranya megyei önkormányzat az MTI-vel.

Közleményük szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és az önkormányzat forrásából mintegy 37 millió forintot költöttek az elmúlt hónapokban a védőnői szolgálatot, fogászati rendelőket, házi gyermekorvosi rendelőt is magában foglaló létesítmény modernizálására.

A beruházásnak köszönhetően ügyfeleik számára kényelmesebbé, hatékonyabbá tudták tenni szolgáltatásaikat, és a jövőben kiemelt figyelmet fordíthatnak a fogyatékkal élő ügyfelekre is – írták. Az épületet részlegesen felújították, átalakították és akadálymentesítették, bútorokat, irodai, informatikai és pszichológiai diagnosztikai és fejlesztő eszközöket szereztek be, emellett egy szolgálati gépkocsit is vásároltak a központ számára.

A közleményben Nagy Csaba (Fidesz) országgyűlési képviselőt idézve kiemelték, hogy a fejlesztés következtében könnyebben jutnak hozzá a szolgáltatásokhoz a szigetváriak és a környékbeli falvakban élők, és javul a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzete.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek