Balástya: megújul a Sajtkukac Park

Kicsik és nagyok örömére újabb felújítási munkák kezdődnek a településen, ezúttal önkormányzati támogatásnak köszönhetően, teljesen önkéntes alapon

A Sajtkukac Park a helyiek nagy kedvence, mert egyszerre fejleszti és szórakoztatja a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Ez nagyon fontos pillére a parknak, mert az együtt eltöltött idő és játék oldja a generációk közti különbségeket és hidat emel a problémák megoldásához. A terület egy játszóteret és egy szabadtéri fitneszparkot foglal magába, így a mozgás öröme sem marad el. Ám mind a játékok, mind az edzést támogató eszközök elavultak, már régóta fel akarják újítani, de pályázatot nem találtak erre a célra. Ezért az önkormányzat felajánlott fél millió forintot a fejlesztésre, és önkénteseket, balástyai lakosokat bízott meg a felújítással. A polgármester, Újvári László a radio7.hu – nak büszkén nyilatkozott a lakókról:

Ha olyan nemes cél van, amivel meg lehet az embereket szólítani, akkor semmi akadálya az összefogásnak. Jönnek és segítenek. A települési rendezvények megszervezése, falunapok szerevezése, amikor szállítják, csinálják, javítják… mindent megcsinálnak. Eddig csak pozitív véleményem lehet, mert amikor szükség volt rá, mindig voltak segítő kezek, és reméljük, ez így is marad a jövőben.

Szeptember közepén kezdődnek a munkák. Azt remélik, hamar be is fejezik, hogy aztán rögvest birtokba is vehesse a falu apraja-nagyja a parkot.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció!

 


Hasonló cikkek