Betörés Nagycsütörtökön Tiszabökényben

16 évvel a felszentelése után betörtek a Árpád-házi Szent Erzsébet templomába

Nagycsütörtök éjjel betörtek a tiszabökényi Árpád-házi Szent Erzsébet templomba. A betörést Molnár Ferencné, a templom sekrestyése vette észre, reggel nyolc óra körül.

A betörők bezúzták a hittanterem oldalsó ajtajának üvegét, a kilincset lefeszítve, az ajtón át hatoltak be. Bizonyára az üvegszilánk megsebesítette a tettes kezét, mert a falakat is összevérezte. Felfeszítette a perselyek tetejét, és elvitte annak csekély tartalmát, amit a betegeknek szántunk.

Eltűnt a hangosítás elektronikus műszerdoboza, és egy laptop is. A betörésről Molnár István gondnok értesítette a nagyszőlősi rendőrséget. A helyszínre kiérkezett rendőrök elindították a nyomozást, forró nyomon elindulva, a templommal szomszédos lakatlan ház kertjében megtalálták a nagy értékű, összevérezett műszerdobozt. A nyomok az egyik roma család házához vezettek, ahol az egyik gyanúsítottat fülön csípték, a másikat nagy erőkkel keresik. A kihallgatott fiatalkorú elmondta, idősebb társától 500 hrivnyát kapott azért, hogy a templom hátsó bejárata körüli teret figyelje, amíg ő a tolvajlást végzi.

dr. Dupka György

Megjegyzendő, hogy amióta felszenteltük a templomot, vagyis 2005 óta, ilyen jellegű bűncselekmény még nem történt – tette közzé a Facebookon dr. Dupka György, a Szolyvai Emlékparkbizottség felelős titkára, a szentély építésének egyik kezdeményezője.

 

 

 

 

 

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek