Bordány is idősbaráttá vált

Ahogy korábban megírtukMórahalom idősbarát díjat kapott a nyugdíjasokra fordított kiemelkedő munkájáért. Nem régiben pedig Bordány is csatlakozott azokhoz a településekhez, akik kiérdemelték az Idősbarát Önkormányzat kitüntetést. Összesen 12 önkormányzatot díjaztak.

Bordány polgármestere, Tanács Gábor december elején vette át az elismerést, melyet jelentős lépésnek tart s a szociális és kulturális szférában tevékenykedők gyümölcsének tekint. Hiszen ők azok, akik nap, mint nap időt és energiát szentelnek arra, hogy támogassák az időseket és hasznos pillanatokkal szolgálhassanak nekik.

A település szociális intézményének étkeztetésben, nappali ellátásban nyújtott szerepe nagyon fontos az idős polgárok életében. Emellett pedig a házi jelzőrendszer és a tanyagondnokság is magas fokú segítséget jelent, mert ennek köszönhetően a nagyközség központjától távol élők sem maradnak odafigyelés nélkül. Ráadásul a polgárőrök rendszeresen látogatják őket.

De a tartalmas hétköznapok részét képzik azok a programok is, amiket a faluház szervezésében bonyolítanak le vagy az idősek klubjában rendeznek meg, hogy Bordány nyugdíjasai se maradjanak ki a közösségi élet örömeiből. A vírushelyzet ideje alatt pedig házhoz érkező könyvtári rendszert is kialakítottak, így biztosítják az olvasnivalót, ami sok idős számára szórakoztató kikapcsolódás.

Tanács Gábor a díjátadón kiemelte, hogy a szociális és kulturális hálózat mellett a civil szervezetek munkája is hangsúlyozandó, ha az idősekre fordított figyelemről beszélnek.

A díjjal járó másfél milliós pénzadomány sorsáról később döntenek majd, természetesen idősügyi teendőket fognak belőle finanszírozni, ahogy azt a pályázat egyébként el is várja.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar.hu/Nyitókép: Gyuris János


Hasonló cikkek