Brenzovics László maradt a KMKSZ elnöke

Beregszászban megtartotta 31. közgyűlését a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ). A fórumon újabb három évre Brenzovics Lászlót választották a szervezet elnökévé, munkáját alelnökként Barta József és Gulácsy Géza segíti – közölte a Kárpátalja c. hetilap online változata.

Brenzovics László beszámolójában kiemelte, folytatódtak azok a rendkívüli jelentős támogatási programok, amelyek 5–10 évvel ezelőtt kezdődtek meg. „Az elmúlt öt évben Kárpátalja és a kárpátaljai magyarság támogatására 56 millió dollárnyi érkezett” – fogalmazott a megye egészére kiterjedő változtatásokról szólva, amelyhez hozzátette: az anyaországi támogatás folytatódik.

Brenzovics László az október 25-i önkormányzati választásokra reflektálva bejelentette: a KMKSZ támogatja Babják Zoltánt, Beregszász polgármesterét a következő választáson is.

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ) ezúttal nem valósult meg az együttműködés, de az országos szervezet részéről Péter Csaba és Rezes Károly elfogadta a KMKSZ felkérését, így a párt megyei listáján indulnak a választásokon.

forrás: karpatalja
fotó: karpat.in.ua-hunbook

 


Hasonló cikkek