Csernus doktor ezúttal a borokról beszélt

Hetedik alkalommal szervezte meg a Miskolczi Borbarátok Társasága az Avasi Borangolást. Az elmúlt hétvégén, Miskolc hegyén három nap alatt 40 helyen, 60 borászat és 20 gasztropont várta a jó borok, a vidám muzsika és a finom ételek kedvelőit.

 

Az Avasi pincesor egyik jellegzetes épülete

 

Nagyszerű helyszín az Avas egy borfesztiválhoz. A hegy oldalában, a város szívében lévő pincesoron több mint 800 pince és borház található, köztük több olyan is, ami 300-400 éves. Itt magasodik Miskolc két emblematikus épülete: az Avasi Kilátó és a középkori református templom. Idén mindkettő kiemelt koncerthelyszíne volt a rendezvénynek.

 

Borkóstolás Sándor Zsolt borász pincéje előtt

 

2018-ban bővült a Borangolás kínálata. Az elmúlt évekhez képest most több helyszínen, sokkal színesebb programokkal várták a szervezők a látogatókat. A Tudomány és Technika Háza előtti tér adott otthont a színpadi produkciókkal kiegészített Termelői napnak, onnan aztán kényelmesen fel lehetett sétálni a pincesorhoz, majd a Kilátóhoz.

 

A Miskolci Nemzeti Színház művészei bordalokat énekeltek

 

Koncertet adott Janicsák Veca, Quimby, a Margaret Island, a Compact Disco, az Áll-A-Tok és az Ildi Rider zenekar. Volt fotókiállítás, vezetett túra az Avasi pincesoron, szőlővirág szentelés, fényfestés, bemutatták a Creppy PalacsintaHáz – erre az alkalomra készített – „Avas Palacsintája” elnevezésű kompozícióját, az Avasi Celláriumban pedig pódiumbeszélgetésre várta az érdeklődőket a borok nagy kedvelője, Csernus Imre pszichiáter.

 

Kautzky Armand színművész a rendezvényen

 

Hajnalig szólt a muzsika

 

Tavaly 14 ezer látogatója volt a Borangolásnak. Idén ugyan az időjárás nem kedvezett a kültéri programoknak, de így is sokan eljöttek. Az avasi református templom lépcsősorai újra megteltek élettel, sátrakkal, utcazenészekkel és a macskaköveken, talpas pohárral a kézben sétálgató emberekkel.

 

Egészségünkre! (Fotó: borangolas.hu)

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: Csernus Imre pszichiáter a borászkodásról beszélgetett Aranyosi Péterrel


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek