A DAL-ból megismert Galda Levente nem tűnik el egy sláger után

A 2021-es A DAL jubileumi 10. évadának versenyéből megismert unikális énekes, Galda Levente már javában stúdiózik és készül a 2022-es megmérettetésre is. Az énekes-dalszerző-előadóművész több új számán is párhuzamosan dolgozik, az EREDŐ című első slágerekapcsán (Dancemix Records) pedig azóta is interjúkról interjúkra jár. Hiába, a dal és A DAL egyaránt meghozta számára az országos ismertséget és népszerűséget.

Levente nem egy egyszámos előadóként szeretne a köztudatba beépülni

Alázatos és kemény, kitartó munkával, forgatásokkal, számos hazai és külföldi fellépéssel tesz azért, hogy munkásságát továbbra is töretlen érdeklődés övezze. Koncertezett az A38 Hajón, színvonalas nemzetközi fesztiválokon Szlovákiában és hazánkban egyaránt, mindeközben pedig kislemezén, valamint ún. pszeudofolklór albumán dolgozik egyszerre zenész barátaival – alkotótársaival – Ádám Ritával és Darvas Benedekkel. Többek között olyan, a hazai könnyűzenei életben és popszakmában jól csengő nevekkel működik együtt, mint Mazán Attila (Mystery Gang, Tengerszem), Szekér Gergő (Madár, repülj!, Hazatérsz), vagy a Margaret Island-del, Freddie-vel, Opitz Barbival vagy éppen Radics Gigivel, Rácz Gergővel és Orsovai Renivel (Mostantól) együtt dolgozó Dr.Hujber Szabolcs, Fonogram- és Artisjus-díjas dalszövegíró, sőt a tavalyi Dal-versenygyőztes Kaukázus zenekar (Egyetlen szó) frontemberével, Kardos-Horváth Janóval is.

 

Ezen kívül a színész-énekes meghívást kapott Szlovákia leghallgatottabb rádióadásába, a Štúdio svet (Világstúdió) c. magazinműsorba, valamint a legnézettebb heti TV-sorozatban, a Pumpa-ban (Benzinkút) is szerepelhetett. Levente ugyanis magyarországi szlovákként nem csak magyarul, de szlovákul is anyanyelvi szinten beszél. Idén a „Sztárban sztár leszek!” televíziós tehetségkutató műsorába is bekerült Köllő Babett csapatát erősítve.

A Pro Cultura Minoritatum Hungariae díj abszolút megkoronázta a fiatal srác eddigi szakmai munkásságát, valamint értékmentő- és teremtő kulturális törekvéseit, gazdag művészi életútját. Az állami kitüntetést Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől vehette át szintén ebben az esztendőben. Arról pedig már nem is beszélve, hogy a 125 éves szentesi Koszta József Múzeum kultúrnagykövetévé is avanzsált.

Az ÖSVÉNY, a VIHAR ELŐL és a JÁTSZADOZZ! című legújabb dalait immáron a rádiókban is elcsíphetjük. Az Ösvény c. duettje – Pénzelik Fanni jazz-énekesnővel – egyébiránt szlovák nyelven is megjelent a napokban. Levente tehát korántsem engedi, hogy beskatulyázzák, így most merőben más arcait és zenei világát mutatja meg nekünk.

Végezetül pedig ezúton kívánunk előre is nagyon sok boldogságot, jó egészséget és további fényes szakmai sikereket, Levente ugyanis november 30-án ünnepli születésnapját!

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek