Díjazták a szakképzés nógrádi kancellárját

Nógrád Megye Gazdaságáért Díjat vehette át az idei Nógrádi Megyenapon Gembiczki Ferenc.

gembiczki_ferenc_nograd_gazdasagaert_dijas

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum kancellárja 26 éve dolgozik a szakképzés területén oktató majd vezető beosztásokban, a 2015 júliusában létrejött Salgótarjáni Szakképzési Centrumnak alapításától főigazgatója, majd kancellárja, a megye szakképző iskoláinak első számú vezetője. Magas szintű elismerését a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnöke, Skuczi Nándor, valamint az ünnepség díszvendége, az Országgyűlés elnöke, Kövér László adta át.

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése évről-évre díjazásban részesíti a Nógrád megyéhez kötődő, jelentős teljesítményeket elérő, eredményt hozó munkát végző és példamutató emberi magatartást tanúsító személyeket, közösségeket. A testület a gazdasági élet területén folytatott kimagasló tevékenységéért 2021-ben a Nógrád Megye Gazdaságáért Díjat Gembiczki Ferencnek, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum kancellárjának adományozta.

A Salgótarjánban, a Zenthe Ferenc Színház színháztermében tartott díjátadó ünnepségen kiemelték: „Gembiczki Ferenc tevékeny szerepet játszik az Ipar 4.0 illetve a Szakképzés 4.0 program megyei szintű megvalósításában. A valós igényeken alapuló, gyakorlatorientált szakképzést támogatja. Folyamatosan építi, alakítja kapcsolatát a megyében működő cégekkel, kis- és középvállalkozásokkal, nemcsak, mint gyakorlati képző hellyel, hanem tanulóinak jövőbeli munkáltatójával is. A megváltozott munkaerőpiaci igényekhez igazodó szakképzés együttműködést igényel, melyben megfelelő, nyitott partner. A felnőttképzés mellett elkötelezett, vezetőként támogatja az átképzések lehetőségét, ingyenes második szakmához jutást. Szakmai elhivatottsága, hozzáállása biztosíték az átalakított szakképzés megyei sikerének.

skuczi_nandor_gratulal_gembiczki_ferencnek
Skuczi Nándor a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke gratulál az nmszc kancellárjának

Gembiczki Ferenc a kitüntetésében nem csupán a szakképzésben végzett pedagógusi, intézményvezetői munkája elismerését látja, hanem a szakképzés társadalmi felértékelődését, a technikumok és a szakképző iskolák korszerűsítésére tett erőfeszítések visszaigazolását is. Közös a siker – fogalmazott a nógrádi kancellár, aki köszönetet mondott vezető társainak, munkatársainak és a szakképzés Nógrád megyei intézményeiben dolgozó oktatóknak is az elért eredményekért.


Hasonló cikkek