Nyilatkozatban állnak ki a nógrádi politikusok a vidéki emberek mellett

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése elhatárolódik Márki-Zay Péter kijelentésétől, amelyben a vidéken élőket „falusi egyszerű tudatlan” embereknek nevezte. A képviselők közös nyilatkozatot adtak ki, hogy egyértelműsítsék: határozottan visszautasítanak minden olyan, negatív minősítéssel bíró közszereplői megnyilvánulást, amelyek valamely társadalmi csoporttal szemben kirekesztő jellegűek. Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük a nyilatkozatot

 

Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 

nyilatkozata 

a vidék Magyarországán élő emberekért 

 

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése elhatárolódik Márki-Zay Péter kijelentésétől, amelyben a vidéken élőket „falusi egyszerű tudatlan” embereknek nevezte!

A politikai közbeszéd évtizedek óta erősen csökkenő színvonalát az ellenzéki véleményvezérek mostanra végképp morális szakadékba taszították. S amíg a magukat baloldali liberálisoknak nevezők korábban csak a kormánypárti szavazókat minősítették – tegyük hozzá, azt is elfogadhatatlanul – mostani vezetőjük, az ellenzéki összefogás vezérének számító Márki-Zay Péter átlépte a jó ízlés határát: megalázó minősítésével magyar falusi emberek millióit sértette meg.

Nógrád megye aprófalvas településekből áll, az itt élők szorgalmas, jó szándékú, törekvő, szakmájukban elhivatott emberek. Kistelepüléseinkről országosan és nemzetközi szinten is ismert tudósok, művészek, közéleti emberek indultak pályájukon, szakembereink pedig az ország számos pontján építik hazánkat. 

A Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése határozottan visszautasítja mindazokat a negatív minősítéssel bíró közszereplői megnyilvánulásokat, melyek valamely társadalmi csoporttal szemben kirekesztő jellegűek. Sajnos nem először kell ezt megtennünk.

Nem asszisztálhatunk szótlanul olyan politikai törekvéshez, hogy egyes baloldali vezetők a falusiak és városiak között ellentétet teremtsenek.

A megyei Közgyűlés Magyarország Alaptörvényének szellemében jár el, mely Alaptörvény deklarálja mind az egyenlőség elvét, mind pedig a diszkrimináció tilalmát.

Nem először fejtjük ki, hogy egy közszereplő soha nem felejtheti el, hogy minden megnyilvánulása minta és példamutatás a társadalomnak és a felnövekvő generációknak. Minden politikusi megnyilvánulás felelősség.

Adjuk meg a tiszteletet Magyarország minden polgárának függetlenül attól, hogy szavazatával kit támogat! Tegyük a dolgunkat a hazánkért és versengjünk a választók bizalmáért tisztességgel. 

Ennek szellemében felkérjük Márki-Zay Pétert, hogy a falvakban élő embereket sértő és megalázó módon minősítő kijelentése miatt kérjen bocsánatot és a továbbiakban tartózkodjon az ilyen jellegű kijelentésektől!

Egyben felkérjük Nógrád megye közszereplőit, hogy nyilatkozatunkat támogassák!

Salgótarján, 2021. december 15.

Skuczi Nándor, a Közgyűlés elnöke

 

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek