Dolly Parton regénye 2022-ben érkezik

Dolly Parton country énekesi karrierje után írásra adta a fejét, és megszületett első regénye, amelynél James Patterson volt a társszerző.

Dolly Parton zenei pályafutása az egyik legsikeresebb az amerikai történelemben, hiszen összesen 8 alkalommal ítélték neki oda a Grammy-díjat, és emellett 46-szor jelölték rá. Ő az egyetlen előadó, aki az utóbbi négy évtized mindegyikében rendelkezett listavezető dallal. Színésznőként is megállta a helyét, hiszen olyan filmekben szerepelt, mint az 1989-es Acélmagnóliák vagy az 1992-es Egyenes beszéd, nem mellesleg két Oscar-díjra is jelölték.

Parton most ismét egy új területen próbálhatja ki magát, első regénye, amely a Run, Rose, Run (Fuss, Rose, fuss) címre hallgat, 2022 márciusában jelenik majd meg a Penguin Random House kiadónál. Történetének főszereplője egy fiatal nő, aki Nashville-be utazik, hogy megvalósítsa énekesnői álmait. A regénynél James Patterson, mint társszerző működött közre, aki olybá tűnik, nem nagyon szeret egyedül könyvet írni.

Parton a Run, Rose, Run mellé egy zenei albumot is megjelentet, amely 12 eredeti számot fog tartalmazni, és ezek mind a regény karakterein és jelenetein alapszanak. Sőt, a számok szövegei néhány helyen visszaköszönnek majd a könyvben.

Forrás: The Guardian

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek