DVTK: Lenni vagy nem lenni?

Budapestre látogatott múlt szombaton a DVTK csapata, hogy a kieső helyen álló MTK gárdájával mérje össze erejét a labdarúgó OTP Bank Liga NB I 32. fordulójában.  Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lejátszott mérkőzés döntetlennel (0-0) zárult, így továbbra sem tudni, melyik csapat marad bent az első osztályban.

Bódog Tamás vezetőedző és a Diósgyőri VTK játékosai előzőleg nyilvános edzéssel kedveskedtek szurkolóiknak. Szerdán este bárki megnézhette a csapat tréningjét, ami aztán meghozta az eredményt, ugyanis olyan sok miskolci látogatott el az MTK elleni meccsre, hogy teljesen megtöltötték a vendégszektort és néhányan már csak a hazai drukkerek mellé tudtak leülni.  Hivatalos adatok szerint összesen 3771 nézője volt a budapesti találkozónak.

Bódog Tamás nyilatkozat közben (PTV Fotó: Vona Ildikó)

A mérkőzés első részében a diósgyőriek birtokolták többet a labdát, érezhető fölényben játszottak, sőt Makrai Gábor és Szarka Ákos összehangolt játékából majdnem gól is született. A második félidőben jóval többet kezdeményezett az MTK is, az egyre éleződő küzdelembe azonban mindkét oldalon sok hiba csúszott, így végül maradt a gól nélküli döntetlen.

Pillanatkép a múlt szombati mérkőzésről (Fotó: Zádor Péter/ mtkbudapest.hu)

Jelenleg a Diósgyőri VTK 37 ponttal áll a tabella 10. helyén (előtte a DVSC 38 ponttal, mögöttük az MTK Budapest 36 ponttal). Szombaton az OTP Bank Liga utolsó fordulója következik, ahol a Debrecen ellen fog játszani a DVTK. Igazi kiesési rangadó lesz, amire a mezőkövesdi stadionban kerül sor. Mivel a miskolci aréna még nem készült el, így a diósgyőriek Matyóföldön látják vendégül a Lokit. Itt dől majd el, hogy a Gyirmót mellett az MTK-DVTK-DVSC trióból ki lesz a másik kieső, aki jövőre az NB II- ben folytatja.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek