Egy hét alatt két újszülött a babamentő inkubátorban Miskolcon

Hétfőn este ismét csecsemőt találtak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház bejáratánál lévő készülékben. Most egy egészséges kisfiút helyeztek el az inkubátorban, míg néhány nappal ezelőtt egy kislány életét mentette meg a berendezés.

Az inkubátor június 03-án, hétfőn, 22 óra 25 perckor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai gondozásba vették a babát, majd a Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztályra vitték. A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták. A csöppség – a vizsgálatok alapján – nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és nagy valószínűséggel nem intézményi körülmények között, ám ennek ellenére egészséges.

Legutóbb egy kislány került a babamentő inkubátorba 2019. május 27-én, késő este. A 45 centiméterrel és 2990 grammos súllyal született pici lánynak a kórház dolgozói a Kis Napsugár nevet adták. Megtalálása óta Napsugár jól van, s már több házaspár is jelentkezett, hogy szívesen örökbe fogadná.

Fotó: B.A-Z. Megyei Kórház

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, amely mostanra már tizennégy újszülött életét mentette meg.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek