Emberek jönnek, emberek mennek, de az OĽaNO nem változik

Így reagált Igor Matovič, a OĽaNO elnöke arra, hogy öt képviselő kilépett a frakcióból. Kedden Veronika Remišová, Jozef Lukáč, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová és Elena Červeňáková jelentették be, hogy távoznak a frakcióból. Remišová lemondott a frakcióvezetői posztról is.

„A képviselők, akik újra mandátumhoz akarnak jutni, a jelöltlista végére kerülnek. Elszámolással tartoznak a választóiknak.” – mondta Matovič. “Amennyiben az OĽaNO standard politikai párt lenne, azok az emberek, akik most elhagyják a frakciót, nem kaptak volna lehetőséget, hogy a jelöltlista éléről indulhassanak.”

Matovič elmondása szerint az öt távozó képviselőnek a következő parlamenti választások előtt már nem lesz helye a jelöltlistán, mivel az EP-választásokat megelőzően más pártoknak kampányoltak. Hozzáfűzte: korábban mindegyikőjüknek felajánlották a mozgalmi tagságot.

Remišová kedden kijelentette: fontos számára a konfliktusoktól mentes politika és a régiók. Előbbi alatt a sértegetésektől, gyalázkodástól mentes, konzisztens politikát érti, amely világos megoldásokat kínál anélkül, hogy ezek percről percre változnának. “Az egyes térségek lakosai tudják a legjobban, hogyan lehet megoldani a problémáikat. Úgy vélem, ezeknek az embereknek lehetőséget kellene biztosítani, hogy részt vehessenek a mozgalom munkájában, és közösen dönthessenek a mozgalomról, amelyért harcolnak.”

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek