Fagyi és gulyásleves a kávézóban

Színházi klub indul a Művészetek Házában Miskolcon. Az első fellépő, Fandl Ferenc színművész egy kellemes, sztorizós estét ígér.

Sajtótájékoztatón mutatták be pénteken a Művészetek Háza (MÜHA) új programsorozatát. Truváj és Trécs címmel egy olyan klub indul, ami a színházi élmény mellé kötetlen beszélgetést is kínál. Minden hónapban más művész lép fel, a nézőknek pedig lehetőségük lesz rögtön az előadás után megvitatni a látottakat.

 

Az ingyenes színházi klub létrehozásának célja,

 

hogy még szorosabb kapcsolat alakuljon ki a nézők és a Miskolci Nemzeti Színház között. A szervezők nagyon szeretnék támogatni a magas rezsiköltségek miatt nehéz helyzetbe került teátrumot, ezért adakozásra buzdítják a közönséget. A nézők tetszésüket jótékonykodással fejezhetik ki. Ez lehet pénzadomány, illetve a Miskolci Kulturális Központ a kávézó vendégeinek fogyasztásából 20 százalékot ajánl fel a színháznak.

Bájer Máté slam poetry-vel foglalkozó miskolci fiatalember adta a klub ötletét. A „Truváj és Trécs” elnevezés is tőle származik, és arra utal, hogy valamilyen művészi élményhez beszélgetés társul. Az első alkalom február 7-én lesz, utána havi rendszerességgel fogják majd tartani.

 

Fandl Ferenc színművész

 

A programsorozatot a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, Fandl Ferenc – becenevén Fagyi – indítja, aki Soóky László egyszemélyes darabját adja elő. Egy falusi kocsmáros szemszögéből mutatja be a rendszerváltás körüli eseményeket. A sok humorral fűszerezett történet egy kocsmában játszódik, érdekessége pedig, hogy előadás közben ténylegesen rotyog majd a kondérban az ízletes gulyásleves. Keszég László rendezésében látható a produkció kedden este 7 órától a Művészetek Háza kávézójában.

 

Nyitókép: Sajtótájékoztatón (b-j) Béres Attila színidirektor, Majorné Bencze Tünde MKK ügyvezető és Fandl Ferenc színművész 2023. február 3-án a Művészetek Házában Miskolcon.

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek