Fellélegezhet Bökény: vége az illegális szemetelésnek

Három millió forint pályázati forrásból számolták fel a településrészen található illegális szemétlerakót.

A Csongrád- Csanád megyei Bökény közigazgatásilag Magyarcsanádhoz tartozik, de onnan néhány kilométerre található, lényegében külön településrész. A napokban felszámolták a régóta illegálisan működő szemétlerakó helyét, amire pályázati pénzt fordítottak. Erre a célra nyerték, eleve hulladék felszámolási célokra kellett, hogy költsék.

A munkálatokat már befejezték, de egyáltalán nem volt egyszerű a kivitelezési folyamat, összefogást és tervezést igényelt. Ez derült ki a magyarcsanádi polgármester delmagyar.hu-nak adott beszámolójából.

A 2-300 köbméternyi hulladékot először felmérették szakemberrel, a takarítási és szállítási feladatot pedig két külsős cég végezte. A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a veszélyes hulladékokat, a kommunális szemetet, az elektronikai berendezéseket, valamint a nem veszélyesnek számított zöldhulladékot és hasonlókat szállította el, az építési törmelékeket pedig a makói Borci Trans Kft – mondta Farkas János, faluvezető.

A megtisztított terepen, az ősz folyamán makkokat ültetnek el, így tesznek a környezetért is. Hiszen megfelelő gondozással tölgyfák nőnek majd a telken és befásítják, zöldítik a területet. A makkokat egyébként ajándékba kapták Nagylakról.

Mindebből láthatóvá vált, hogy a közösségi összefogásnak még mindig óriási ereje van.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek