Gyerekzsivajtól volt hangos a Népkert

Miskolcon a Népkert volt a gyermeknapi rendezvények fő helyszíne, ahol sok család töltötte a vasárnapját játékkal, szórakozással.

A Belvárosi Betyárok koncertje megalapozta a jó hangulatot, akik country, reagge és magyar népzenei stílusban adtak elő néhány saját szerzeményt, megzenésített verset. Őket követte Muzsikás Péter, az ismert mesefigura most Hangszerországba hívta a gyerekeket, és megtanította nekik néhány fúvós hangszer megszólaltatását. A Csodamalom Bábszínház ezúttal Lúdas Matyi történetét hozta el a közönségnek.

Folyamatosan ment a program a téren felállított színpadon: mazsorett műsor, majd különféle tánccsoportok tartottak zumba, piloxing, latin- és standard táncokból bemutatót, este koncertet adott Tolvai Reni, Kökény Attila és a – miskolci származású – Holdviola együttes.

A Népkertbe kilátogató gyerekeket igazi játékparadicsom fogadta. Volt ugrálóvár, lovagoltatás, hólabda-foci, lézerharc, dodzsem, kisvasút, körhinta, vidámpark, ügyességi foglalkozások, az Utazó Planetáriumban pedig csillagászok segítségével elevenedett meg az éjszakai égbolt.

Miskolc is csatlakozott ahhoz az országos kezdeményezéshez, ahol este fél tízkor – az Ezer Lámpás Éjszakája akció keretében – húszezer világító lufit engednek a levegőbe az eltűnt gyermekekért, mutatva nekik a fényt a hazataláláshoz.

(Fotó Vona Ildikó/ PTV)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek