Győzelem és vereség a DVTK-nál

Sűrű hétvégéje volt a Diósgyőri VTK csapatainak. A kosárlabdázóknak, a jégkorongosoknak és a focistáknak is meccsük volt; a találkozók 2 győzelmet és 2 vereséget hoztak.

 

Nagy érdeklődés kísérte szombaton a Diósgyőr-Ferencváros labdarúgó mérkőzést, ami egyben stadionbúcsúztató is volt. A szurkolói jegyek már kedden elfogytak, a jegyzőkönyv hivatalos adata szerint 8052 néző vett részt az eseményen. A kivételes alkalomhoz különleges pillanatok is társultak: köszöntötték Horváth Ferencet, akinek edzőként ez volt a 100. NB-I-es meccse, ezt követően a DVTK Aranycsapatának tagjai – Salamon József, Oláh Ferenc, Tatár György, Veréb György, Szabó László és Teodoru Borisz – közösen végezték el a meccs előtti kezdőrúgást, a diósgyőri drukkerek pedig a 70. perc környékén a lelátókon egy óriás dekorációval búcsúztak. A szektorokat beborító drapériákon a stadion életében fontos dátumok, valamint a diósgyőri labdarúgás kiemelkedő alakjainak nevei voltak olvashatók.

 

Horváth Ferenc és Lipták Zoltán a DVTK-Fradi meccset beharangozó sajtótájékoztatón PTV Fotó: Vona Ildikó
Horváth Ferenc és Lipták Zoltán a DVTK-Fradi meccset beharangozó sajtótájékoztatón

A találkozón esett első gól egy öngól volt: Jagodinskis révén jutott vezetéshez az FTC, majd a 30. percben már saját játékosuk, Busai Attila talált bele a hálóba. A diósgyőrieknél Novothny Somának sikerült még az első félidőben gólt szereznie. A második játékrészben felpörögtek az események. Mindkét csapat nagyobb lendülettel játszott, magasabb hőfokon égett és pár pillanatra az indulatok is elszabadultak. Az 53.percben a Fradi játékosa, Cristian Ramírez és a DVTK edzője, Horváth Ferenc összeszólalkozott, amiből aztán dulakodás lett. Thomas Doll és a játékosok választották szét őket, Szabó Zsolt játékvezető pedig sárga lapot és kiállítást ítélt a feleknek. Nono Villar góljával egyenlített a Diósgyőr az 57.percben, végül a 65.percben Nalepa szerezte meg a Fradi győztes gólját és állította be a végeredményt 2-3-ra. Az OTP Bank Liga 14. fordulóban elszenvedett vereséggel a DVTK hátracsúszott a tabella utolsó helyére, a Fradinak azonban sikerült előbbre lépni, és jelenleg a 2. helyen áll.

 

A kosárlabdázók sajtótájékoztatóján: Maikel López edző és Adamecz Lilla játékos PTV Fotó: Vona Ildikó
A kosárlabdázók sajtótájékoztatóján: Maikel López edző és Adamecz Lilla játékos

Sokkal szerencsésebb volt szombaton az Aluinvent-DVTK női kosárlabda csapata, ugyanis vendégségben harminc pont különbséggel, 61-91-re sikerült nyernie a BEAC Újbuda ellen, a bajnokság 6. fordulójában. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón a diósgyőriek vezetőedzője, Maikel López a legfontosabbnak a stabil játékot tartotta, és hogy lehetőleg minél kevesebb legyen benne a hullámzás.

Le tudták győzni a DVTK Jegesmedvék jégkorongosai a Ferencváros csapatát a miskolci Jégcsarnokban tartott találkozón. A fordulatos mérkőzés 3-2-es végeredménnyel zárult a Macik javára. Pénteken sikerült a Fradit megverni, ám vasárnap a Debreceni HK ellen idegenben vívott Mol ligás meccsen a hajdúságiak bizonyultak jobbnak, akik 2-0-ra legyőzték a DVTK Jegesmedvék hokisait. Így lett a diósgyőri csapatok hétvégéjének eredménye 2 vereség és 2 győzelem.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó

Nyitókép: a DVTK stadion a kispadról fényképezve


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek