Hoki-vb: végjátékban kapott ki Szlovákia a svédektől

A világbajnokságot két vereséggel kezdő, de folyamatosan javuló teljesítményt nyújtó Svédország fogadta az eddig csupán egyetlen vereséget elszenvedő Szlovákiát. A két csapat legutóbb egymás elleni 5 világbajnoki mérkőzéséből négyet a svédek és csupán csak egyet tudtak megnyerni a szlovákok.

A mérkőzés előtti papírforma szerint a svédeknek még lehetőségük volt bejutni a legjobb 8 közé, a másik oldalon viszont Hudáčekéknek elegendő a fennmaradó két mérkőzésből 1 pontot szerezniük, hogy a negyeddöntőbe kerüljenek.

Kiegyenlített első harmadot láthattunk, mindkét oldalon fegyelmezett védekező játékkal és több szlovák kapuralövéssel. A középső játékrészt ugyanolyan iramban kezdték a csapatok, sok egyéni párharccal fűszerezve a palánk mellett. Reideborn több remek védésének köszönhetően döntetlenre állt a mérkőzés. 1:1-es állás mellett vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

Hatalmas iramban kezdték az utolsó harmadot is a csapatok, nem lehetett panasz a játék képére, megszakítás nélkül járatták a korongot. Igazi svéd erőfölényt láthattunk. A nyomás hatására hibáztak a szlovákok, Jánošík akadályozásért került a büntetőpadra. Rosszkor jött ez a kiállítás. A mérkőzés állása 2:1-re módosult Svédország javára. A bekapott gól után fordult a játékkép, szlovákok rendezkedtek be huzamosabb időre a svédek védekező harmadába, több szép helyzetet is kialakítva. 4 perccel a záró játékrész vége előtt Nygren bottal ütésért került a büntetőpadra, a szlovák emberelőnyt a svédek remekül védekezték ki, amelynek végén egy svéd támadást követően Húskának kellett hárítania. 64 másodperccel a záró dudaszó előtt Froden gáncsolásért kapott 2 perces büntetést. A szlovákok mindent egy lapra tettek fel, lehozták Húskát a kapuból így 6 mezőnyjátékossal támadhattak. Nem jött be a húzásuk, Svédország 3. gólját Lundeström szerzi az üres kapuba. Ezzel 3:1-re legyőzi le Svédország Szlovákiát.

Svédország – Szlovákia 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Gólszerzők: Sörensen 30. (Friberg), Olofsson 51. ( Tommernes), Lundeström 59. ill. Cehlárik 19.

További eredmények:

Fehéroroszország – Svájc 0:6

Olaszország – Kanada 1:7

Finnország – Lettország 3:2 hosszabbítás után

Korábbi eredmények:

Svédország – Csehország 4:2

Finnország – Olaszország 3:0

Svédország – Nagy-Britannia 4:1

Kazahsztán – Kanada 2:4

Dánia -Fehéroroszország 5:2

Lettország – Norvégia 2:3 – büntetők után

Csehország – Nagy-Britannia 6:1

Olaszország – Kazahsztán 3:11

Svájc – Oroszország (ROC) 1:4

Norvégia – USA 1:2

Szlovákia – Dánia 0:2

Németország – Finnország 1:2

A bajnokság aktuális állását ITT lehet megtekinteni!

Nyitókép: Facebook – Niké

Videó: Facebook – IIHF

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: bumm.sk

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek