Javult az árvízbiztonság Makónál

Határon átnyúló összefogásnak köszönhetően javították a Maros alsó szakaszának árvízbiztonságát, melybe a makói szivattyútelep rekonstrukciója is beletartozik

A település számára ez rendkívül fontos lépés és árvízvédelmi szempontból jelentős előrehaladás.

A beruházás során elkészült a szivattyútelep mélyvezetésű nyomócsövének teljes rekonstrukciója, valamint az árvízvédelmi töltés vízoldalán szivárgásgátló vízzáró résfal épült. Felújították a vízoldali elzáró szerkezetet, átépítették a kezelő tornyát és kicserélték az ahhoz kapcsolódó bejáró hídját.

A projekt romániai partnere, a Maros-völgyi Vízügyi Igazgatóság (Administratia Bazinala de Apa Mures – ABAM) a Maros jobb partján lévő Arad védelmét szolgáló árvízvédelmi műtárgyak rekonstrukcióját végezte el. Mintegy 2,5 kilométer hosszú szakaszon újult meg az árvízvédelmi fal, és a Maros belterületi szakaszán partvédelem épült – írja a delmagyar.hu az MTI híre alapján.

A 2,686 millió eurós (mintegy 10,5 milliárd forintos) projekt költségeiből 2,283 millió eurót fedezett uniós támogatás.

A projekt különlegessége tehát, hogy határon át nyúlik az összefogás és Romániát is érinti. Habár a megyében nem ritka, hogy határokat nem ismerve zajlik néhány beruházás.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek