Az összes szlovákiai iskola összes tagozata távoktatásra tér át

Nincs kivétel.

Január 11-től az összes iskola távoktatásra tér át Szlovákiában – közölte a ma7.sk. Csak az óvodák lesznek nyitva, az is csak azon szülők gyermekei számára, akik létfontosságú területen dolgoznak, vagy akik munkájuk jellegéből adódóan nem dolgozhatnak otthon, így be kell járniuk a munkahelyükre. 

Branislav Gröhling oktatási miniszter arról beszélt, hogy az iskolák jövő heti megnyitása rendkívül kockázatos. Mindezt azt követően jelentette ki, hogy az iskolák nyitásáról online-konferencia keretében egyeztetett 70 szlovákiai város polgármesterével.  Január 11. és 18. között lehet igényelni a járvány miatt kifizetett ápolási díjat (OČR) is. Az intézmények fenntartóinak egyúttal azt ajánljuk, hogy teszteljék le az alkalmazottaikat, a kiadásokat utólag térítik” – közölte Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

A szülők továbbra is igazolhatják a gyermek hiányzását 5 egymást követő tanítási napon. Szükség esetén a tanulók a lockdown végéig otthon maradhatnak” – közölte a minisztérium. A lockdown után, január 25-től a megszokott módon fognak működni az óvodák, illetve az alapiskolák alsó tagozatai.

A széleskörű tesztelés ideje az eredeti január 8-10-i időpontról január 22-24-re tolódott át.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Mandiner.hu

V4 Panoráma | PannonHírnök

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek