Judoterem épül Domaszéken

Az önkormányzat támogatja a település judokáit, akik hamarosan birtokba vehetik az új, korszerű épületet

A judosport népszerű a községben és annak környékén is. A domaszéki sportolók szép eredményeket értek már el különböző rangos versenyeken, és ami talán még ennél is fontosabb, hogy aki judozik az önfegyelmet és értékrendet tanul. Ez az egyik oka annak, hogy a lakosok célszerűnek és kiemelendőnek tartják ezt a küzdősportágat. Ezért is lesz nagy előrelépés, ha megépül a terem.

A megépítésről még 2015-ben döntött a Magyar Judo Szövetség, látva a helyi judosok eredményeit. Idén kezdhették meg az építkezést, habár volt némi fennakadás, most jól haladnak a kivitelezéssel, már a falazásnál tartanak.

A létesítmény 336 m2 alapterületen, 213 m2 hasznos küzdőtérrel kerül megvalósításra, melyen két szabványos méretű tatami kerül majd elhelyezésre – írja a moranettv.hu.

Ebben az épületben télen is biztosítottak lesznek az edzések, hiszen mindent korszerű fűtőrendszerrel és energiatakarékos megoldásokkal látnak el. Így a judokák eredményes versenyfelkészülését a körülmények már nem akadályozhatják majd.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek