Karácsony korán jött idén Márki-Zay-nak

Bejelentette Budapest főpolgármestere, hogy nem indul az ellenzéki előválasztás második fordulójában, és Márki-Zay Péter mögé áll

Az Index szerint Karácsony Gergely a rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy

némi mérlegelés után, jó szívvel, befejezi a miniszterelnök-jelölti kampányát, és arra kéri az őket támogatókat, hogy Márki-Zay Péterre szavazzanak.

Mint elmondta, hogy könnyű volt ez a döntés számára, mert becsületes, tisztességes embernek tartja Márki-Zay Pétert, aki Hódmezővásárhelyen már győzött a Fidesz ellen, és azt is tudják, hogy hogyan kell szolgálni, hogyan kell olyan politikát folytatni, ami lehetővé teszi, hogy újraegyesítsék az országot.

Könnyű volt a döntés számára azért is – tette hozzá – mert őt nem az vezette a kampányban, hogy a hatalom megszerzése legyen számára a legfontosabb. Azt is tudja, hogy ez a döntés nem róla és nem Márki-Zay Péterről szól, nem a hatalomról szól, hanem Magyarország újraegyesítéséről szól. Ehhez először újra kell egyesíteni a változást akaró embereket.

Hódmezővásárhely polgármestere történelmi pillanatról beszélt, valamint arról, hogy Karácsony államférfiúi tette az európai és szabad Magyarországról szólt, nem pedig egy olyan diktatúráról, mint ahonnan menekülnek az emberek. Kijelentette: jobb- és baloldali embereket akar képviselni, és együtt akarja folytatni a munkát Karácsony Gergellyel; sok árulót ismer az ellenzék soraiban, de Karácsonyt sosem tartotta annak, és az iránta érzett tisztelet jeléül belép a 99% Mozgalmába.

Úgy fogalmazott: mostantól ő is képviseli a Karácsony Gergely által képviselt értékeket, és hősies, mert visszautasította a DK ajánlatát egy esetleges Dobrev-kormányban való részvétellel kapcsolatban. Kijelentette: szükség van 2,4 millió ember szavazatára, köztük fideszes szavazókra is, hogy ne Dobrev Klára legyen a közös miniszterelnök-jelölt, mert vele esélye lesz Orbánnak a túlélésre.

Karácony bejelentése azt is jelenti, hogy nevét lehúzzák az ellenzéki előválasztás vasárnap kezdődő második fordulójának szavazólapjaiból.


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek