A tel-avivi merénylő izraeli kézre került

Az izraeli hadsereg rajtaütést hajtott végre szombat hajnalban abban a dzseníni menekülttáborban, amelyben a megölt tel-avivi merénylő élt; a katonák tűzharcba keveredtek fegyveresekkel, ami egy palesztin halálával és öt sebesülésével végződött – közölte maga a hadsereg és palesztin források.

A Ciszjordánia északi részén, Dzsenín egyik menekülttáborában élő, 29 éves Raid Hazem követett el lőfegyveres merényletet csütörtök este Tel-Avivban, három ember halálát okozta, és néhány továbbit megsebesített. A tettes a helyszínről el tudott menekülni, de az izraeli biztonsági erők másnap rátaláltak egy jaffai mecset közelében, és tűzharcban lelőtték.

Tegnap este elmondtuk, hogy bármeddig is tart, megtaláljuk a terroristát, élve vagy halva. És amikor ma reggel megtaláltuk Jaffában, a Jamam és a Shabak biztonsági szolgálatok erői hatékonyan intézkedtek”. – mondta Kobi Shabtai rendőrfőnök.

Az Ynet izraeli hírportál arról is értesült, hogy a katonák a merénylő házát vették körbe, hogy őrizetbe vegyék rokonait.

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet azt állította, hogy a lelőtt férfi az ő emberük volt. A tel-avivi merénylő a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat közlése szerint nem tartozott egyik palesztin terrorszervezethez sem, nem voltak korábban biztonsági kihágásai, soha nem vették őrizetbe.

nyitókép: hirado.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek