Kelet-Szlovákiában gondokat okoz a közlekedésben a havazás

Kelet-Szlovákiában már érezhető a közlekedésben a havazás, több baleset is történt.

A kassai tűzoltók reggel hat óra óta már 15 bevetésen vettek részt, leginkább balesetekhez és árokba csúszott gépjárművekhez kellett kivonulniuk. A helyzetet tovább nehezíti, hogy egyszerre több helyszínen is segítséget kell nyújtaniuk.

Tizsite (Čižatice) közelében autóbusz ütközött egy Škoda Fabia típusú személygépkocsival, majd az árokba csúszott. A buszban a sofőrön kívül senki nem utazott. Nagyszaláncnál (Slanec) és Eszkárosnál (Skároš) is összeütközött két személyautó, az előbbi helyszínen egy, az utóbbin három személy sérült meg. Kassaújfalunál (Košická Nová Ves) teherautó borult árokba, Jászóújfalunál (Nováčany) pedig két személyautó. Alsótőkésnél (Nižný Klátov) megcsúszott és felborult egy személygépkocsi, a járműbe beszorult személyt a tűzoltók szabadították ki.

A Nagyszaláncra vezető utat lezárták. Kassán 25 munkagép és 50 munkatárs kézi erővel dolgozik azon, hogy járhatóak legyenek a város útjai. A város főbb útvonalain ún. megelőző szórást végeztek, hogy az utak járhatóak maradjanak azt követően, hogy elkezd hullni a hó.

Forrás: TASR, Korzár, ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek