Kétszeresére bővítette termelési kapacitását a Szeplast Zrt.

Kétszeresére bővítette termelési kapacitását több mint 1 milliárd forintos beruházással az elsősorban PVC-granulátumokat és porkeverékeket gyártó Szeplast Zrt.

– tájékoztatta a szegedi székhelyű cég az MTI-t.

A közlemény szerint a fejlesztés megvalósítását csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő uniós és hazai támogatás segítette.

A beruházás keretében a cég új automata alapanyag-bemérő és adagoló rendszert, két hideg-meleg keverőt és két extrudert helyezett üzembe, melyek optimalizált és költséghatékony gyártási, ellenőrzési és kiszolgálási folyamat bevezetését teszik lehetővé. Az eszközök a legmodernebb, legkorszerűbb technológiát képviselik, melyek segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással végezheti a vállalkozás főtevékenységét. A fejlesztés célja nem csupán a korábbi kapacitás korszerűsítése volt, hanem biztosítja a vevők részéről jelentkező nagyságrendileg nagyobb mennyiségi igénynek kiszolgálását is.

A Szeplast Zrt. 1994 óta végzi műanyagipari termékek gyártását. A cég 7 hektáros ipari területén rendelkezésre álló alapanyag és készáru raktárkapacitás meghaladja a kétezer tonnát.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a könyvelését euróban vezető cég a 2017-es 10,989 millió euró (3,4 milliárd forint) után tavaly 10,026 millió eurós (3,223 milliárd forintos) nettó árbevételt ért el, melynek csaknem fele exportból származott. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 208 ezer euró (66,899 millió forint) volt.


Hasonló cikkek