Kiderült, melyik pálinkaház hazánk legjobbja

Rangos pálinka – és törkölypálinka főző versenyen derült ki, hogy a deszki Gong Pálinkaház készíti hazánk legjobb pálinkáját. 17 tételükből 16 díjazott lett

A deszkiek a legjobbak. De mi a titkuk?

Az odaadás, a szakértelem, a kiválóan válogatott gyümölcsök és a modern berendezés teszi lehetővé, hogy ők legyen a legjobbak. Hiszen a pálinkafőzés odafigyelést igényel, melyre csak akkor képesek 100%-ig, ha a tudásuk és a körülményeik is adottak hozzá. A Gong Pálinkaház minden, a versenyre benevezett pálinkája speciális aromatornyos berendezéssel készült, amelyet árammal üzemeltetnek. Ám azért, hogy környezetbarát legyen az előállítás, napelemes rendszert építettek ki.

Az ötödik éve működő deszki főzde az országos versenyre Fuji alma, vadcseresznye, hárslevelű szőlő, furmint szőlő, Zéta törköly, szőlő-meggy házasítás, sajmeggy, vadőszibarack, vilmoskörte, körte, Chardonnay törköly, fürtös meggy, Chardonnay szőlő, sárgabarack, Cabernet Sauvignon törköly és aszú törköly pálinkával nevezett – írja a delmagyar. hu.

Szanka Dániel főzőmester a lapnak azt is elárulta, szerinte azért annyira sikeresek, mert csakis olyan gyümölcsöket használnak fel, amit a fáról, jóízűen ők maguk is elfogyasztanának. Tehát se éretlen, se túlérett vagy kukacos gyümölcs nem kerül bele a cefrébe. Ezenkívül sosem mézeznek vagy cukroznak, mert attól nem lesz jobb a pálinka minősége.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek