Kiderült miről társalgott Kočnerrel a Smer expártigazgatója

Folyik a vizsgálat Viktor Stromček, a Smer-SD volt pártigazgatója és Marian Kočner letartóztatásban lévő vállalkozó üzenetváltásának felderítésére.

Stromček a Markíza Televízió információi szerint egy gyerekkori barátja ügyére kérdezett rá a vállalkozótól. A szóban forgó bűnügyben vádat emeltek testi sértés és garázdaság miatt. A vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki, és pénzbírsággal sújtotta őt.

A pártigazgató és a letartóztatásban lévő vállalkozó közötti kommunikáció szerdán (5. 15.) került nyilvánosságra. Az üzeneteket Marian Kočner mobiljában találták a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói.

Stromček korábban a közlekedési minisztérium államtitkára és kormánymegbízott is volt, nemrég pedig bejelentette, hogy lemond a Smer-SD pártigazgatói posztjáról. Elutasította, hogy a Marian Kočnerhez fűződő kapcsolata lenne távozásának oka.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek