Kollár szerint Szlovákiában már nincs szükség veszélyhelyzetre

Boris Kollár (Sme rodina) szerint Szlovákiának már nincs szüksége veszélyhelyzetre a koronavírus-járvány miatt. A parlament elnöke erről a TA3 V politike (A politikában) című műsorában beszélt.

Kollár ugyanakkor megérti Igor Matovič kormányfőt, amiért még nem törölték el a veszélyhelyzetet. „A kormányfő felkészült akar lenni, ezért nem lehet hibáztatni.” – jelentette ki a házelnök, és egyúttal felhívta a figyelmet, ha érvényben is marad a veszélyhelyzet, az nem azt jelenti, hogy Szlovákiában zárva lesznek az üzletek, és nem lehet majd utazni. „A veszélyhelyzet lehetővé teszi, hogy szükség esetén ne kelljen gyorsan összeülnie a kormánynak, hanem azonnal el lehessen fogadni az intézkedéseket és rögvest cselekedni.” – magyarázta.

Peter Žiga (Smer-SD) parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az egész világ fokozatosan megnyitja a határokat, ismét kinyitnak az üzletek és mérséklődnek a kritériumok. Megemlítette, hogy vannak olyan országok is, ahol a járvány miatt ki sem hirdették a veszélyhelyzetet.

A smeres képviselő szerint amíg a második hullámtól félünk, addig a gazdaság területén jön el az a bizonyos második hullám. Éppen ezért azt javasolja a kormánynak, hogy inkább a gazdaság helyreállításával foglalkozzanak. „Ha jön a második hullám Szlovákiában, arról már előtte tudni fogunk, mert más országokban is terjedni fog a fertőzés. Elég időnk lesz arra, hogy ismét kihirdessük a veszélyhelyzetet” – fűzte hozzá.

Kollár szerint már itt az ideje, hogy enyhítsenek a kötelező karanténra vonatkozó intézkedésen. Mint fogalmazott, bízik abban, hogy a központi válságstáb és a szakértők is megértik, hogy a mostani helyzet lassan fenntarthatatlanná válik.

Forrás: parameter.sk, TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek