Mégis jó valamire a szlovák kormány 24 órás “kiruccanási” engedélye

Milány Kincső
A magyar kormány mától egy napra beengedi Szlovákia polgárait Magyarország területére. A szlovák külügyminisztérium azt javasolja, a 8 országba szóló 24 órás karantén- és negatív vírusteszmentes “eltávozási lehetőség” ellenére: maradjunk otthon!

A szlovák külügyminisztérium emellett közölte, hogy egy csütörtökön érvénybe lépett rendelet értelmében a Szlovákiában állandó vagy átmeneti lakhelyre bejegyzett személyek átmehetnek Magyarországra, Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba, Németországba vagy Svájcba, és ha 24 órán belül visszatérnek, mentesülnek a karanténkötelezettség alól, és koronavírus-tesztet sem kell végeztetniük.

“Magyarországhoz hasonlóan Szlovákia is kifejezetten sikeresen kezelte a koronavírus okozta járványt, alacsonyan tudták tartani a fertőzöttek számát. A jelenlegi enyhítő intézkedéssel lehetővé válik, hogy a határ mentén élő családok és közösségek tagjai újra találkozhassanak egymással.” – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: bumm.sk

 


Hasonló cikkek