Hétfőn már indulhat a tesztelés a szlovák határátkelőkön

Már hétfőn belevághatnak az antigéntesztelési projektbe. Elsőként az ukrán határon vizsgálnák meg az országba belépni kívánó személyeket.

Elképzelések szerint egy magáncég bonyolítaná le a szűréseket. A szakértői munkacsoport keddi ülése után ezt Martin Klus külügyi államtitkára nyilatkozta.

Klus szerint a tesztelés a többi államhatáron csak november 15-től lehetséges. Ennek oka az olyan személyzeti kapacitások megteremtése, mint például a rendőrök, a katonák és az egészségügyi dolgozók bebiztosítása. Összesen mintegy 37 határátkelőhely nyílhat majd meg.

Az államtitkár megjegyezte, örülni fog, ha az elején le tudják majd tesztelni azt a körülbelül 9 ezer embert, akik hetente átlépik a szlovák-ukrán határt. Ugyanakkor azt mondja, hogy az “antigénvizsgálatok” megbízhatóságának “laboratóriuma” is lesz ez a művelet, mivel az Ukrajnából Szlovákiába érkező embereknek PCR-tesztet is el kell végezniük.

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek