Több mint 3 millió ember vett részt az országos tesztelésen Szlovákiában

A hétvégi országos tesztelés véget ért: vasárnap este 10 órakor a mintavételi pontok bezártak. Igor Matovič kormányfő a közösségi oldalán közölte, az országos akción több mint 3 millió ember vett részt.

A legnagyobb érdeklődés a tesztelés első napján, szombaton volt. Ezen a napon 2.581.113 állampolgár kereste fel az egyes mintavételi pontokat. A fertőzöttek száma pedig 25.850 volt.

Az első napon több helyen hosszú sorok alakultak ki, több településen is megtörtént, hogy órákat kellett vániuk az embereknek, hogy sorra kerüljenek. Maga a tesztelés folyamata is akadozott, előfrodult, hogy azért kellett megszakítani egy-egy mintavételi ponton a tesztelést, mert elfogytak a tesztek vagy az igazoló lapok.

Ehhez képest a vasárnap már sokkal nyugalmasabban telt, hosszú sorok gyakorlatilag sehol nem alakultak ki, gyorsan, olajozottan zajlott a tesztelés.

Végleges eredményeket a kormány hétfőn ígért. Igor Matovič kormányfő a közösségi oldalán annyit azért elárult, hogy az országos akción több mint hárommillió ember vett részt.

Forrás: ma7.sk

Fotó: Virsinszky Tamás


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek