Krajčí: A laboratóriumaink napi 7500 mintát tudnak megvizsgálni

A szlovákiai laboratóriumokban napi 7500 koronavírusra vett mintát tudnak kivizsgálni. Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter azt is megjegyezte, hogy Szlovákiában megfelelően végzik a teszteket.

Krajčí szerint Szlovákia az 5 legjobb olyan ország közé tartozik, ahol a pozitív esetek és az elvégzett tesztek száma megfelelő arányban van. „A negatív tesztek száma összhangban van a pozitív esetek számával” – magyarázta a miniszter. Hozzátette: nem tud arról, hogy nem tartanák ellenőrzés alatt a pozitív eseteket.

A keddi két koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset kapcsán elmondta: az egyik áldozat Horvátországból tért vissza. „A betegség gyors lefolyású volt, és a pácienst az orvosi kezelés, illetve a beadott remdesivir ellenére sem tudták megmenteni” – jegyezte meg. A másik páciensnek más megbetegedése is volt. Mindkét esetben meg kell várni a boncolás eredményét.

Az intelligens karantén mellett akkor döntöttek az emberek, ha felvetődött, hogy állami karanténba kell vonulniuk. Jelenleg ezt az alkalmazást letölthetik maguknak az emberek, de nincs, aki ellenőrizze, hogy az alkalmazás megfelelően volt-e bejátszva. „Az emberek felelősségteljes hozzáállására támaszkodunk, és arra, hogy ha valakin jelentkeznek a tünetek, mindenkitől elszigeteli magát” – állapította meg a tárcavezető.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek