Könyvtári Majálist tartottak Miskolcon

Negyedik éve kapcsolódik a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár a város napjához egy szabadtéri majálissal. A múlt szombaton családi programokkal, irodalmi témájú vetélkedővel és koncerttel várták a Népkert melletti térre a könyvek szerelmeseit.

Délelőtt 10 és délután 4 óra között a könyvtár épülete előtt felállított színpadon volt mese, próza, zene, érdekes ismeretterjesztő előadás, a füves területen pedig különféle ügyességi játékokat próbálhattak ki a gyerekek, akik egy izgalmas nyomozásban is részt vehettek, ahol a keresés során Jancsi és Juliska mézeskalácsát kellett megtalálni. Szintén nagy lelkesedéssel válaszoltak az apróságok a Mesés Ki Mit Tud? kérdéseire, a jutalom természetesen minden esetben mézeskalács volt.

Eljöttek a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai, és a velük érkezett kis állatokat meg is lehetett simogatni. A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjai kézműves foglalkozáson tanították a csuhézást, a fonást és a gyöngyfűzést, illetve a könyvtár munkatársainak segítségével az érdeklődők saját kicsi könyvet készíthettek. A program a Kolompos együttes koncertjével zárult.

Készül a saját könyv
Kézműves foglalkozás
Ügyességi játékokban sem volt hiány
Mesés Ki Mit Tud?
A nyeremény mézeskalács átvétele

Fotókredit: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek