Közel félmilliárd forint értékű zöldterületi beruházás Mezőtúron

Mezőtúron 499,4 millió forint értékű zöldterületi és városszépítő fejlesztés kezdődött meg; a megvalósításhoz szükséges összeget az önkormányzat sikeres pályázata nyomán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) nyerte el – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere.

Herczeg Zsolt (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a pénzügyileg 100 százalékos támogatottságú projekt révén összesen négy hektáron újul meg a zöld felület a Berettyó menti településen. A munkák tartalmazzák a meglévő növényfelületek élőhelyeinek növelését, a már meglévő növényállomány rekonstrukcióját, a Ligeti-tó környezetének fejlesztését, valamint az Erzsébet-liget arculatának megújítását.

Az utóbbi két helyen a növényfelület növelése mellett újdonságként egy városi tanösvényt alakítanak ki, futó- és streetballpályát, kutyafuttató helyet építenek. A Ligeti-tó körüli illetve a Szabadság téri kerékpárutat felújítják.

A város Petőfi tere új díszburkolatot kap, két díszkútját megszépítik, míg a Szabadság teret hasonló módon új külsőbe “öltöztetik”. A közterületek fejlesztésének részeként a Petőfi Sándor utcában egy 25 férőhelyes gépjárműparkolót alakítanak ki, a városban összesen 112 utcabútort és 105 kerékpártárolót helyeznek ki, és a közvilágítási hálózatot is bővítik. A városi Vadászházat szintén renoválják, falai között büfé-kávézó és egy többfunkciós közösségi szabadidős terem várja majd a vendégeket.

A projekt építési beruházásainak kivitelezését pályázat útján a szolnoki székhelyű Akviron Kft. nyerte el, a munkák gyakorlati befejezése 2019 nyarának elejére várható.

Fotó: wikipédia.hu


Hasonló cikkek