Különlegességet kaptak a makói véradók

A Szerbiából érkezett szobrászművész, Bede Dánijel egy saját kézzel készített alkotását adományozta a makói véradóállomásnak, hogy ezzel hálálja meg a szervezők és a véradók önzetlenségét

A delmagyar.hu-tól tudjuk, hogy Dánijel maga is rendszeres véradó, és nagyon fontosnak tartja egymás megsegítését, hiszen bármelyik pillanatban történhet bármi, ami miatt támogatásra – akár vérre van szükség – ezért mindig pótolni kell a vérkészletet.

Habár Csongrád- Csanád megyében, így a makói térségben is, általában jól tudják tartani a véradások ütemét, mert mindig vannak, akik a karjukat nyújtják, szükséges az emberek ösztönzése. Ezért országos szinten apró ajándékokkal lepik meg a véradásra érkezőket.

A szobor a makóiaknak szól, de az érzés, ami a segítségnyújtás örömével jár és a hála mindenkit érint. Ezért ez az alkotás egyfajta jelkép, ami remélhetőleg a település értékévé válik.

A nyárfából faragott, nagyjából 70 centiméter magas szobor talapzata a város nevét örökíti meg, maga az alkotás pedig egy vércseppet és egy szívet ábrázol vöröskereszttel, utalva az életmentésre és az önzetlenségre, ami a véradásra vállalkozókat jellemzi – írja a hírportál.

Ehhez a szeretetteljes gesztushoz talán már nem is kell semmit hozzátenni, esetleg csak annyit, hogy akinek az egészsége megengedi, az menjen vért adni, mentsen vele életet és érezze át a fent leírt önzetlenséget.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Hasonló cikkek