Lecseréli buszflottáját Kaposvár és új struktúrát alakít ki

Új jegystruktúrát vezet be március 1-jétől a helyi járatú autóbuszközlekedésben és még az idén megkezdi autóbuszai cseréjét Kaposvár – közölte Szita Károly polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen pénteken.

Ismertetése szerint Kaposvár-kártyával a 65 év alatti kaposvári nyugdíjasok, valamint a 6-14 év közötti kaposvári és a városban tanuló diákok egy vonaljegy áráért, azaz 315 forintért vásárolhatnak havi nyugdíjas-, illetve tanulóbérletet.

 

Illusztráció – Virágok a Kossuth téren, Kaposvár főterén 2017. szeptember 16-án (Fotó: MTI/ Varga György)

 

A mintegy 8 ezer embert érintő lépéstől azt várják, hogy többen veszik igénybe a tömegközlekedést – tette hozzá Szita Károly.

A polgármester közlése szerint Kaposváron jelenleg mintegy 19 ezren utazhatnak térítésmentesen a helyi járatokon. Ők a 65 év felettiek, a 6 év alatti lakosok, a kismamák, a fogyatékkal élők és kísérőik.

Szita Károly szólt arról, hogy megkezdődik a város 2015-ben vásárolt, sűrített földgázzal, biogázzal üzemelő autóbuszflottájának cseréje. A már forgalomba állított kettő mellé – első körben még 2024-ben – további 17 elektromos hajtású jármű beszerzését tervezik – mondta a városvezető.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció – Az új elektromos buszok egyike Kaposváron, a Kossuth téren az átadás napján, 2022. március 5-én. (Fotó. MTI/ Varga György)

Kövessen minket a Facebookon is!

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek