2019 végén érkeznek az önvezető autók? | Pannonmagazin
-KiemeltTech-Tudomány-Múlt idő

2019 végén érkeznek az önvezető autók?

Elon Musk hatalmas bejelentést tett, elkészült a cég új computer chipje, melynek segítéségével már 2019 végére megérkezhetnek a teljesen önvezető autók. Az embereknek nem is lesz más dolguk, mint hátradőlni, s hagyni a Teslát vezetni.

Mióta az amerikai Elon Musk 2003-ban megalkotta a Tesla Inc. autógyártó céget, az önvezető autók piaca hatalmas tempót diktál. Bár a vállalat először csak mosolyt csalt a hagyományos autógyártó cégek vezetőinek ajkára, azóta megindult a versenyfutás, melyik cég tudja piacra dobni az első teljesen önvezető autót. A versenyben a Tesla mellett olyan cégóriások is részt vesznek, mint a Google, a BMW, a Nissan, a Ford, a Mercedes Benz és még sokan mások.

Ebben a mezőnyben dobott újra hatalmasat az amerikai milliárdos, aki bemutatta a vállalat teljesen új, saját fejlesztésű számítógépes chipjét. A bejelentés szerint ez a chip már minden új gyártású Tesla autóba bele kerül, s az idei év során elkészül hozzá a szoftver is. Mivel a gyár autóinak szoftverét távolról frissíti a cég, így az önvezetési képességet az elkészülte után azonnal fel tudják tölteni a világszerte lévő autókra.

A Tesla tulajdonosok autóinak szoftverét a gyártó távolról is tudja frissíteni

Elon Musk megemlítette a korábban legyártott Teslákat, melyek még az Nvidia cég gyengébb teljesítményű számítógépes rendszerét használják. A tulajdonosok lehetőséget kapnak arra, hogy az Nvidia chipjüket az új Tesla chipre cseréltessék, ezáltal elérhetővé téve az önvezetési képességet a régebbi Tesla modellek számára.

Az amerikai autógyártó vállalat elnöke szerint 1 év múlva akár 1 millió önvezető Tesla is róhatja az utakat, miközben a vezetőülésben helyet foglaló személy végig aludhatja az utat. A tulajdonosok pedig pénzt is kereshetnek majd az önvezető autóik bértaxiztatásával, melyben szintén a segítségükre lesz a Tesla Inc.

Képek forrása: Tesla Inc.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB