Egészség

EgészségÉletmód

A túlzott kávéfogyasztás növelheti a demencia kockázatát

Elina Hyppönen, az egyetem professzora szerint akárcsak sok más dologban, úgy a kávéfogyasztásban is a mértékletességre kell törekedni.
EgészségÉletmód

Egy igazi csodanövény, amit megéri fogyasztani

Mi más is lehetne ez a növény, mint az aloe vera, amit igazi csodanövényként tartunk számon. Rengeteg vitamint, ásványi anyagok és mikrotápanyagot rejt magában, így szinte ...
EgészségÉletmód

Melyik károsabb: a korlátozások, vagy maga a fertőzés?

A BMJ Global Health című folyóiratban publikált tanulmány készítői megnézték, hogy a korlátozások milyen hatással vannak a halálozási rátákra, a rutin egészségügyi ...
Egészség

A véreddel életet menthetsz nyáron is!

„A véreddel életet menthetsz! Nyáron is! – Te adod?” című kampányt indít a Magyar Vöröskereszt. A szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet ...
Egészség

Olajfalevél-kivonattól múlt el Mahó Andrea refluxa

Tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy az olajfa leveléből származó présnek sajátos egészségmegőrző repertoárja van.
Egészség

Mik lehetnek a köhögés okai?

A köhögés egyfajta reflex, amely a levegő légutakból történő kijuttatását eredményezi. Különféle betegségek gyakori tünete lehet.
EgészségÉletmód

Ashwagandha, az új szuperélelmiszer

Az ashwagandha egy ősi gyógynövény, amit több, mint 3000 éve használnak stresszkezelésre, energiaszintnövelésre és koncentrációjavításra. Maga a kifejezés szanszkritül azt jelenti, hogy a “ló szaga”, ami erős, ...
EgészségÉletmód

Felszívódó pacemakert fejlesztettek ki az amerikai tudósok

A kutatók egerek és nyulak szívén tesztelték az eszközt, de emberi szívmetszeten, és élő kutyákban és patkányokban is kipróbálták.
Egészség

A kávé hatása a májra – Itt egy új kutatás!

A tanulmány szerzői a brit Biobankban szereplő 495 585 ember adatait vizsgálták meg, akiknek ismertek voltak a kávéfogyasztási szokásai.
Egészség

Gyógyteák nyaraláshoz – mit vigyünk magunkkal?

Végre itt a nyár, mehetünk kirándulni, nyaralni, erdőbe, tópartra, tengerhez. A bikini és a túrabakancs mellett elférnek a gyógyteák is.
weboldal készítésONMEDIAWEB