Trend & Dizájn

5 lakberendezési szabály, amit mindenkinek ismernie kellene

Otthonunk bútorozásakor néhány szempont észben tartása az előnyünkre válik.

Amikor a saját lakásunk berendezéséről van szó, általában kész elképzelésekkel rendelkezünk. Az otthonról hozott, albérletben adott körülmények között tapasztaltak után már sok esetben biztosak vagyunk abban, hogy mi az, amit szeretnénk, és mi az, amit mindenképpen elkerülnénk. Ahhoz viszont, hogy elképzelésünk a gyakorlatban is működjön, néhány lakberendezési tanácsot nem árt megfogadnunk.

A fényforrások milyensége az egyik legfontosabb kérdése az életterünknek. Az ablakok elhelyezkedése csak nagyobb átalakításokkal módosítható, ha egyáltalán lehetséges ez, éppen ezért a mesterséges forrásokra kell nagyobb figyelmet szentelni. Az otthonunkban elhelyezett csillárok, lámpák, helyezkedjenek el különböző magasságokban, biztosítsanak lehetőséget arra, hogy különféle fényerősséget teremthessünk velük.

Az ülőgarnitúra elhelyezésekor gondoljunk arra, hogy az esztétikum mellett a praktikum is szerepet játszik az életünkben, azaz ha például egy dohányzóasztalt teszünk a kanapénk elé, legyen köztük negyvenöt centiméteres távolság, hogy megfelelő terünk legyen közlekedni.

Nem csak az idei szezonban, hanem már évek óta uralkodó irányzat a lakberendezésben, hogy a különféle anyagok, színek, minták, kiegészítők, lakberendezési tárgyak segítségével több réteget képezzünk az otthonunkban. Ez már a világítással kapcsolatban is megjelent, az előbbiekben, de az ülőgarnitúra kapcsán is beszélhetünk róla, hiszen a megfelelően elhelyezett díszpárnák, takarók segítségével elkerülhetjük a zsúfoltság érzetét, illetve azt a benyomást, mintha minden egy helyre lenne halmozva.

A tükrök azok a kulcselemek, amikkel szinte minden lakberendezési cikkben találkozhatunk. Ez azért van, mert segítenek tágabbnak láttatni a teret, mindemellett pedig a fényt is segítenek úgy befolyásolni, irányítani, hogy az otthonunk javára váljon.

Keverjük a formákat, és ne csak az egyenesekben gondolkozzunk! Dinamikusabbá, harmonikusabbá válik az összkép, ha egy modern, íves kanapét választunk nappalinkba, de akkor is, ha az egyenes vonalvezetésű darabok mellé beszerzünk egy íves dohányzóasztalt, vagy néhány puffot, kiegészítőt.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB