Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – 4. rész: A bűbájos Bika | Pannonmagazin
ÉletmódTükörkép

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – 4. rész: A bűbájos Bika

A Bika jegy szülötteit alapvetően nyugodtság jellemzi; bár nehezen jön ki a béketűrésből, ha felbosszantják, képes törni-zúzni. S mikor fordulhat ez elő? Például akkor, ha elveszik azt, ami az övé…

Vénuszi jegy, szereti tehát a szép dolgokat, különösen azokat, amit a két keze munkájával alkothat: egy Bika jegyű gyermek imád homokozni, gyurmázni, később agyagozni, festeni… Számára különösen fontos a szép, megnyugtató, harmonikus környezet. Közel áll a természethez, minden olyan tevékenység megnyugtatja, ahol az anyafölddel közelebbi kapcsolatba kerülhet. Képes akár órákig is eljátszani az udvaron, akár egymagában is. Ez a jellemvonás más helyzetekben konokságként jelentkezhet. A zajos tevékenységeket, a túl gyorsan történő eseményeket ugyanakkor zavarónak, idegesítőnek találhatja a harmóniára vágyó Bika.

Hogyan neveljünk jól egy Bika jegyű gyermeket?  – Görgessen tovább a válaszért!

Baby-zodiac-sign-Taurus-Stock-Vector

A Bika jegy szülötte alapvetően nyugodt, béketűrő. Tud fegyelmezetten viselkedni, mert tiszteli a tekintélyt és betartja a szabályokat – ha vannak. Kellenek is a korlátok, mert ettől érzi magát biztonságban. Ellentmondásos utasítások összezavarhatják. Tehát ügyeljünk arra, hogy legyünk vele szemben nagyon következetesek. Például a tévénézés, számítógépezés terén: mivel kényelmes alkat, jól elvan órákig a képernyő előtt is, s ha nem vigyázunk, ebből könnyen megszokás válhat!

Legyünk vele türelmesek, különösen a tanulás terén! Talán látszólag nehezebben sajátít el dolgokat, de amit megtanult, azt később megbízhatóan vissza tudja adni. A sürgetéstől azonban megmakacsolhatja magát, nem célravezető tehát az erőltetés, vagy a büntetés. Ugyanakkor ő az, akit valóban jól lehet motiválni tárgyi, anyagi dolgokkal – de ami még fontosabb: szeretettel! Egy ölelés nála mindig elejét veheti a további vitának…

Édességekkel, jutalomfalatokkal is lehet ösztönözni, de ezzel nagyon csínján bánjunk, mert ha tartósan megmarad az emlék „Ha jó vagyok, enni kapok, s ha enni kapok, boldog vagyok!” – Ez a fajta hozzáállás könnyen elhízáshoz vezethet. Nem szabad, hogy a szeretet és az evés összekötődjön. (Ha egy Bika gyermeknél nassolási igényt tapasztalunk, valószínűleg szeretet-éhsége van. )

A következő csütörtökön az Ikrek jegyű gyermekekről lesz szó.

Kapcsolódó cikkeink:

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – 3. rész: A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

A csillagok hatása a pénzügyi helyzetünkre (Kos, Oroszlán)

A csillagok hatása a pénzügyi helyzetünkre (Bika, Rák, Skorpió)

 

Képek forrásai:

http://kizzarina.deviantart.com123rf.com 

 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB