Mézédes élet | mennyi mézet esznek a magyarok? | Pannonmagazin
Méz
EgészségÉletmódGasztro

Mézédes élet | mennyi mézet esznek a magyarok?

És te milyen gyakran fogyasztasz mézet? Vesd össez magadat a magyar átlaggal, mely jelenleg 70-80 dkg/fő évente (korábban még alacsonyabb volt, úgy 40 dkg/fő). Egyébként a magyarok mézfogyasztása nagyjából a fele a többi európai országéhoz képest

Tudtad, hogy bár Magyarország igazi méznagyhatalomnak számít, mégis, a nálunk termelt kiemelten jó minőségű méz 2/3-át külföldön értékesítik?

A főbb mézfajták, amit hazánkban a szorgos méhek készítenek az akác, a repce, a napraforgó és a vegyes virágméz. S bár az akácméz a legnépszerűbb, éppen ez bír a legkevesebb pozitív hatással szervezetünkre.

A mézfogyasztást a kormány részben egészségügyi, részben gazdasági szempontból is igyekszik népszerűsíteni, ugyanis körülbelül 20 ezer család él ma Magyaországon a méhészkedésből. A promóció “„Legyen minden nap, mézes nap!” néven, 2 hónapig fut, mely keretében többek között iskolákba rendeznek “Mézes reggeliket”. A méznek rengeteg pozitív élettani hatása van, többek között természetes antibiotikumként is szolgál.

Szerezz be hát te is 1 üveggel minél hamarabb, főként most, hogy itt a tél és bacilusszezon.

Egy szelet friss, foszlós kalács, házi vajjal és aranyszínű vagy borostyánsárga mézzel megkenve, egy forró teával tökéletes hétvégi reggeli.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB