A hoverboardok jelentősége | Pannonmagazin
HírExtra

A hoverboardok jelentősége

A nagyvárosban vagy a környéken való közlekedés néha megterhelő lehet, nemcsak a forgalom és a gyakori zsúfoltság miatt, hanem a tömegközlekedési rendszerek is gyakran meghibásodnak, ami kihat a napi ingázásra, ennek elkerülésére jó és igen hasznos alternatíva a hoverboardok használata.

Mik azok a hoverboardok és hogyan közlekedhetünk velük?

A hoverboard egy kétkerekű városi jármű, amelynek motorjai újratölthető elektromos akkumulátorral működnek. Kétkerekű önkiegyensúlyozó robogóként is közismert. A két kereket két kis – belső egyensúlyú – platform köti össze, amelyekre az utazónak rá kell állnia.

Érdekesség, hogy nincs általánosan elfogadott kifejezés a hoverboardok elnevezésére. Ahogy ez gyakran megesik, sok eszköz a gyártó nevét veszi fel. Tehát a hoverboard név a Vissza a jövőbe és a Vissza a jövőbe II című filmek repülő robogóira utalhat. Egyértelmű, hogy a hoverboardok nem repülnek városokban, mivel kerekekkel rendelkeznek, és újratölthető akkumulátorral működnek, de kialakításuk és járásmódjuk a legendás sci-fi filmek lebegő deszkáját utánozza. Vannak, akik azt mondják, hogy a népszerű gördeszka evolúcióját képviselik. Hozzávetőlegesen 50 és 120 ezer forintos áron juthatunk itthon hozzá – a közkedvelt online boltokban – ezekhez az eszközökhöz.

A hoverboardok előnyei és hátrányai

A 21. század települései továbbra is rohamos ütemben növekszenek, és akár munkára, tanulásra, akár csak sétára használja őket, a mobilitás fontos tényező lehet. A hoverboardok egy innovatív javaslattal veszik át ezt a feladatot, amely számos előnnyel jár. Nézzük meg ezeket részletesebben.

Előnyök:

Nincs szükség üzemanyagra vagy jelentős karbantartási költségekre,
Vezetéknélküli, kivéve az akkumulátor töltésére szánt adaptert,
Az elektromos készülék állapotában 100%-ban környezetbarát,
Kicsi és hordozható, ideális a gyakori úti célokhoz,

Hátrányok: 

Kizárólag egyéni használatra szolgál, azaz utasokat nem tudunk magunkkal vinni,
Rossz időjárási körülményeknél ​​kerüljük a használatát, mert veszélyes lehet,
Nem használható nagyobb távolságokra.

Mire célszerű odafigyelni a hoverboardoknál?

A városi területek elektromos mobilitási ágazata az elmúlt években fellendült. A hoverboard csak egy újabb példa arra, hogy a közlekedési módok rohamosan fejlődnek új irányokba.

Motor és akkumulátor biztonság

A biztonságnak mindig prioritásnak kell lennie. Az ilyen típusú járműveknél különös figyelmet muszáj fordítani a motorra és az akkumulátorokra, különösen a túlterhelés és a robbanási veszély elkerülése érdekében. Gondoskodjunk arról, hogy a megvásárolt modell rendelkezzen biztonsági tanúsítvánnyal, amelyek gyakran vonatkoznak a motorokra és az akkumulátorokra. Utóbbinál fontos, hogy az előírtak szerint funkcionáljon a szerkezet, hiszen a gyenge akkumulátornál el sem indul a hoverboard, amely kényelmetlenséget okozhat a későbbiekben.

Gumiabroncsok és pedál minőség

Mivel a lábunk lesz a mozgás fő mozgatórugója, és a „légpárnás deszka” kerekeken mozog, logikusan figyeljünk ezen alkatrészek legmagasabb minőségére. Pontosabban, a pedáloknak szilárdnak és csúszásmentesnek kell lenniük, a gumiabroncsoknak pedig legalább 6,5 hüvelykesnek és defektállóknak.

Könnyed, gyors és megbízható

A hoverboardok használata nagyon egyszerű.  A mozgáshoz előre, hátra vagy oldalra mozdítsuk a lábunkat.

A hoverboard vezetése meglehetősen egyszerű és intuitív, bár eleinte nehéznek tűnhet, ugyanis az egyensúlyozás kulcsfontosságú. Mindig lábbal vezérelhető: ez azért lehetséges, mert a hoverboardok platformjain szenzorok és helyfelismerő rendszer található (a pontosabb tájékozódás érdekében). A mozgáshoz csak előre, hátra vagy oldalra szükséges hajolnunk, attól függően, hogy milyen irányba szeretnénk haladni. A hoverboardok irányításánál alapvetően jó testkontrollra lesz szükség ahhoz, hogy a testsúlyunkat a kívánt irányba mozgassuk.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB