ProgramajánlóSzabadidő

A retro stílus sosem megy ki a divatból – zenében sem!

Úgy, ahogy a divatban is sokszor visszatérnek a régi korok trendjei, úgy a zenei világban is akadnak olyan örökzöldek, melyek fénye az eltelt évtizedek alatt sem kopott meg. És mégis hol máshol találkozhatna az ember patinásabb zenei gyűjteménnyel, mint a Retro Rádión?

A csatorna arculata

Hogyha napjaink legnépszerűbb slágereit szeretnéd hallgatni, nincs nehéz dolgod: sugározza őket a legtöbb rádiócsatorna, de ott vannak a legnagyobb videomegosztó oldalon és a zenei streaming szolgáltatók kínálatában is.

A régi dalokkal azonban más a helyzet, sokszor csak rossz minőségű, VHS-ről vagy magnókazettáról, esetleg lemezről digitalizált változatokat lehet találni az interneten. Ezért ne is keresgélj tovább, hanem hangolj a Retro Rádióra, ugyanis a csatorna a legnagyobb retro slágerek szakértője!

Kínálatukban egészen az 1960-as évekig visszamenőleg hallhatod a felejthetetlen örökzöldeket, ugyanakkor olyan dalok is felcsendülnek, amelyek megjelenésük idején népszerűek voltak, mostanra viszont méltatlanul feledésbe merültek. De hogy ne csak a zenéről szóljon minden, a műsorvezetők gyakran készítenek interjút olyan ismert hazai zenészlegendákkal, akik munkásságukkal egy-egy korszak meghatározó alakjai voltak.

A csatorna emellett gyakran jelentkezik friss hírekkel (naponta egyszer angol nyelven is), kívánságműsorral, gasztronómiai magazinműsorral, játékokkal, és természetesen fergeteges hangulatú Retro partyval is. Habár a rádió közel országos lefedettséggel rendelkezik, de ha külföldön, vagy olyan helyen hallgatnád, ahol mégsincs vétel, akkor az Online Rádió weboldalán keresztül is eléred a csatorna élő adását.

Honnan indult a Retro Rádió?

A csatorna elődje ugyanezen a néven létezett már 2006. óta, mint Nyíregyháza és környéke piacvezető helyi rádiója. A budapesti Rádió Q új tulajdonosa azonban megszerezte a Retro Rádió nevet és az egykori Class FM (korábban Danubius Rádió) frekvenciáját, majd 2017-ben elindult az adás Budapesten. 2018-ban pedig összevonták a két csatornát és megszületett a ma is ismert Retro Rádió.

Napjainkban 18 adótorony sugározza a műsort, így az ország területének körülbelül 70%-án fogható az adás FM-hullámokon.

Kiket hallhatsz a csatornán?

Jó hír, hogy a hazai rádiózás számos ismert alakja dolgozik jelenleg a csatornánál, így több olyan műsorvezetővel is találkozhatsz itt, akik korábban is népszerűek voltak a hallgatók körében.

Néhány név a teljesség igénye nélkül:

• Abaházi Csaba, aki egy jó hangulatú beszélgetős műsort vezet, Abaházi Presszó címmel
• Bochkor Gábor, aki Lovász Lászlóval együtt a vidám napindításról gondoskodik reggelenként
• Vágó Piros, aki Rádiókonyha című műsor háziasszonya
• Nyerges Izabella, aki legnagyobb retro slágerek mellett friss hírekkel és aktualitásokkal vár a Retro Nappalban
• Várkonyi Attila, azaz Dj Dominique, aki egy hamisítatlan Fergeteg partival perdít táncra minden péntek és szombat este

Szállj fel a nosztalgiavonatra, vár az időutazás!

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB