EseményekProgramajánlóSzabadidő

A tizennégy karátos autó a Városmajorban

Avatar

A Budapest Bár zenekar közreműködésével mutatják be A tizennégy karátos autó című zenés produkciót. A Rejtő Jenő azonos című regénye alapján készült előadás csütörtökön és pénteken lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház produkciójának szezonbeli premierje szeptember 14-én lesz az UP Újpesti Rendezvénytérben – közölték a szervezők az MTI-vel.

Keresztes Tamás rendezése Rejtő Jenő írói világából új műfajt, zenés “képregényszínházat” teremt. Az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és Szűcs Krisztián írtak dalokat. A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjait láthatja a közönség a Városmajorban – írták.

A dalokat nem énekesek, hanem nyolc színművész adja elő: Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence és Tóth Balázs. A produkció rendezője és díszlettervezője Keresztes Tamás színművész, aki Divinyi Rékával együtt adaptálta színpadra a regényt.

A zenekar (Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Bence) élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a dalok fűzik össze.

A jelmez Bartos Letícia, a grafika Várai Artúr, az animáció Nagy Tamás munkája, a dalszövegeket és a zenét Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László és a Budapest Bár zenekar írta.

MTI

Nyitókép: Mikó István, Tóth Balázs, Lengyel Benjámin, Mertz Tibor, Mentes Júlia, Dankó István, Rába Roland és Szécsi Bence (b-j) Rejtő Jenő A tizennégy karátos autó című regényéből írt zenés darab fotóspróbáján az UP Újpesti Rendezvénytérben 2020. augusztus 11-én. A darabot Keresztes Tamás rendezésében augusztus 13-án mutatják be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. MTI/Szigetváry

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB