EgészségÉletmód

Gyógynövények, amik segítenek megfázás esetén

Manapság köztudott, hogy az emberi szervezetre nézve a gyógynövényeknek számos pozitív hatása ismert. Ebből kifolyólag az őszi-téli időszakban érdemes ízletes teát főzni belőlük annak érdekében, hogy a sok kellemetlenséget okozó betegségek elkerülhetők legyenek.

Kakukkfű:

Ebből a kiváló gyógynövényből rendkívül hatásos fertőtlenítő tea készíthető, ami megöli a szervezetre káros baktériumokat és ez által megóvja az immunrendszert a megfázásos betegségektől. Többek között a köhögés, valamint a hörgő- és szájüregi gyulladások is kiválóan kezelhetők a kakukkfű tartalmú tea fogyasztásával.

Bodza:

A bodza jótékony hatását már az ókorban élők is ismerték, aminek következtében akkor is előszeretettel alkalmazták prevenció, illetve gyógyítás céljából. A virágából főzött tea remek vírusölő és köhögéscsillapító, ami alkalmassá teszi a megfázásos betegségek tüneteinek csillapítására.

Csipkebogyó:

A nagyszerű csipkebogyó a magas C-vitamin taralmáról vált híressé, ugyanis több található benne, mint a citromban. Ebből következik, hogy a csipkebogyó tea remek vitaminforrásnak minősül az őszi-téli időszakban, amikor az immunrendszernek szüksége van minden jótékony alapanyagra.

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés