Trend & Dizájn

Hogyan válaszd ki a tetoválásod mintáját?

A testeden végrehajtható módosítási lehetőségek közül a tetoválás az egyik olyan, amelyet igazán jól át kell gondolni. Sok mindent kell velük kapcsolatban mérlegelni, okosan kell róluk meghozni minden döntést.

Bejegyzésünk középpontjában a tetováláíísok állnak, s azonak szánjuk a cikket, akik most gondolkodnak első tetoválásuk megcsináltatásán.

Ezeket mindenképp gondold át, mielőtt belevágsz!

A tetoválás legfontosabb tulajdonsága a maradandóság. Azaz, ha elmész egy szalonba és felvarratsz magadra valamit, az bizony ott fog díszelegni. Igen, ha többet nem akarod a bőrödön viselni az adott mintát vagy feliratot, van lehetőséged az eltüntetésére, ám mindkettő igencsak fájdalmas. Egy már kész tetkót ugyanis le lehet szedetni, ám ilyenkor sem lesz 100%-os a végeredmény, vagy átvarrathatod, ám ilyenkor limitált lehetőségeid vannak, attól függően, hogy mekkora az eredeti minta, és milyen színeket tartalmaz.

A mintán kívül az sem elhanyagolható, hogy hova szeretnéd feltetetni. Ezt azért gondold át, mert bizonyos munkakörökben például, ha tetoválásod – vagy piercinged – van, akkor az automatikus kizáró ok. A legtöbb munkahely azonban viszonylag barátságosan kezeli ezt a kérdést, legtöbben csupán azt kérik, hogy ne legyen látható munkavégzés közben.

A tetoválások aranyszabályai

Minden tetoválás esetében négy nagyon fontos szabályról beszélhetünk!

  1. Válaszd meg jól, kihez mész! Bizonyos tetkósok specializáltan dolgoznak, azaz nem kérhetsz tőlük bármit. Mikor keresgélsz, mindenképp olyan szalont válassz, amelyről csak jó véleményt találsz a neten, és ahol a közösségi médiás felületeken olyan tetkókat látsz, amilyet te is szeretnél.
  2. Tervezd meg jól a mintádat, inpirálódj számos helyen! Nem gáz tetkóötletet másolni, vagy más gondolatát átalakítva magadra varratni. Mivel azonban örökre rajtad marad, így véletlenül se rakass fel olyat, amit megbánhatsz.
  3. Mi van akkor, ha valakinek nem tetszik majd? Ha tartasz tőle, hogy neked, a párodnak, a barátaidnak vagy valakinek nem fog tetszeni, akkor bizony nem akarod Te eléggé azt a tetkót. A Te testeden lesz az a minta, amit Te választottál ki, neked kell hogy tetszen!
  4. Nézz olyan videókat is, amelyekben arra a területre, ahova Te kinézted a tetoválást, készíttetik mások a saját mintájukat. Készülj fel a fájdalomra, és mindenképp informáld a tetkóst, ha elájulós vagy. Ne aggódj, mindenre fel vannak készülve, ám azt mind hangsúlyozzák, hogy szólj! Nem ciki, nem kellemetlen számukra, hiszen nekik az a céljuk, hogy boldog legyél a tetkóval, és az élmény se legyen borzalmas. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, hidd el, neked lesz borzalmas az egész, ha nem szólsz, ha valami nem komfortos számodra!

Bizonytalan vagyok, hogy tetszene-e

Van egy jó hírünk számodra! Éppen ezért találták ki a lemosható tetkókat! Manapság már nem egy olyan cég van, amely ilyeneket készít, ráadásul legtöbbjük nem akar a pénztárcád mélyére sem nyúlni.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB