Turizmus

Kinyit a városháza

Avatar

Kinyit a városháza 

nyiregyhaza_varsohaza_jpg

Elvileg lehet vonzó, ha egy városháza díszteremben akárki beülhet a képviselők székeibe és próbaszavazáson vehet részt, vagy a polgármester hivatali helyiségében – ahová hétköznap csak a munkatársak, a tárgyalópartnerek és a vendégek léphetnek be – helyet foglalhat a polgármesteri székben, sőt még emlékfotót is készíttethet – így gondolkozik Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, amikor lassan állandó programként – idén a Kulturális Örökség Napjai rendezvényhez csatlakozva – meghirdeti a Nyitott Városháza programot.  A két napos program célja, hogy a városlakók ingyenes tárlatvezetéssel megismerjék a Városháza történetét, a hivatal impozáns műemlék épületét, azokat a helyiségeket, ahová a mindennapos ügyintézés során nem juthatnak be. A szeptember 20-21-ére meghirdetett látogatásra bárki regisztrálhat a regisztracio@nyiregyhaza.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a 42/524-507 telefonszámon.

A jelentkezőket ezúttal nemcsak a polgármester, az alpolgármesterek és a jegyző várja személyesen, hanem olyan kuriózumok is, mint a Kállay Gyűjtemény „rejtett kincsei”, vagy a Gyűjtemény várostörténethez fűződő könyvritkaságai.

A tárlatvezetés szombaton 10 órától másfél óránként négyszer indul el, vasárnap egyszer, 10 órakor. Az egyes csoportok maximalizált létszáma 25. Nagy érdeklődés esetén további időpontokban is indul tárlatvezetés.

Két csoport között a Kállay Gyűjtemény egyéb programot is adhat, ugyanis november végéig a Széchenyi utca 1-ben épp ,,fergeteges” matchbox, rally és modell autó kiállítás állomásozik. Az 1960-as, 70-es évek csaknem félezer modelljét, valamint a Szalay-Dakar Team relikviáit felvonultató tárlat autóvezetési szimulátor próbát, gyermekfoglalkozásokat is kínál, szeptember 27-én egész napos Családi nappal megfűszerezve. A szombaton is 17 óráig látogatható tárlat belépődíjas, azonban a legdrágább jegy 300 forint. 

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB