IT - Tech

Kipróbáltuk, ajánljuk! Idegennyelv-tanulás a Babbel-lel

A Babbel weboldalon idegen nyelveket tanulhatunk rövid leckesorozatok révén.

A Babbel leckesorozatai az általunk már korábban ajánlott Duolingo nyelvoktató szoftver leckéihez hasonlóan épülnek fel: egy leckén belül pár kifejezést gyakoroltatnak úgy, hogy hol leírnunk, hol kimondanunk, hol pedig sok közül kiválasztva egy szövegbe beillesztenünk kell az adott szót vagy mondatot.

A Babbel azonban – a Duolingóval szemben – fizetős (havonta kb. 10 euróba kerül), viszont egy egyszerű regisztrálás után minden egyes leckesorozat (amelyből sok van a Babbel-en) első leckéjét ingyen kipróbálhatjuk, és ezután szabadon eldönthetjük, hogy előfizetünk-e a Babbel-re vagy sem. Bár az előfizetés mindig automatikusan megújul, a következő időszak kezdete előtt bármikor lemondhatjuk előfizetésünket.

Aki kicsit spórolni akar a Babbel-en, az választhatja azt, hogy egyszerre több hónapra fizet elő, ekkor – a havi 10 euróhoz képest – némileg olcsóbban megúszhatja a dolgot.

A Babbel leckesorozataiban megtalálhatók kezdőknek, illetve haladóknak szóló sorozatok, üzleti nyelv stb.

A Babbel-nek viszont van egy – nekünk, magyaroknak legalábbis – óriási hátránya: „nem tud” magyarul, tehát csak akkor tanulhatunk rajta egy idegen nyelvet, ha egy másikat már legalább egy kicsit ismerünk. (E sorok írója pl. német alapokon tanul/t/ angol nyelvet a Babbel-en, egyelőre csak ingyen kipróbálva a leckesorozatok első leckéit.)

 


Összességében a Babbel-ről:

Előnyök:

– többféle szintet/témakört tanít nagyon sok leckesorozattal,

– tanít kiejtést, írást, hallás utáni illetve írottszöveg-értést,

– minden leckesorozat első leckéje ingyenes.

 

Hátrányok:

– a leckesorozatok első leckéjét kivéve fizetős,

– nem tud magyarul.

 

Dávid Attila

Fotó: blog.babbel

 

Megosztás:
Weboldal weboldal készítés készítés