disztargy
Trend & Dizájn

Lakberendezési kisokos

Lakásunk tökéletes elrendezéséhez nem elég, hogy a megvásárolt bútorok és dekorációs elemek egymástól függetlenül a helyükre kerülnek. Nem hiába van erre vonatkozó szakma is, de nyilván mindenki szereti az otthonát saját elképzelései alapján berendezni. Ehhez adunk némi segítséget és tippeket, amikre érdemes odafigyelni.

Kezdetek

Nagyon fontos és ajánlott a teljes lakberendezést megelőzően egy precíz terv elkészítése. Célszerű tudatában lenni a rendelkezésre álló szabad terek paramétereinek, ehhez mérten szűkíthető a bútorok köre, nem pedig fordítva. A berendezni kívánt lakás pontos adatainak ismeretében el lehet gondolkodni a stíluson, formákon, textúrákon és a domináns színeken is.

Amennyiben tanácstalan vagy és nem tudod, mi illene hozzád igazán, akkor kezdd el böngészni a bútorkatalógusokat, és szerezz ötleteket, inspirálódj. Képzeld magad az adott bútor kényelmébe, megy-e az életstílusodhoz, és tud-e a mindennapjaid részévé válni.

Tippek

A külsőség fontos ugyan, de vegyük figyelembe a praktikusság és a kényelem előnyeit is. Tudtad, hogy egy-egy tárgyra kiváltott reakciónkat a színe határozza meg nagyobb százalékban? Tanácsos a meglévő bútorokra és dísztárgykollekcióra gondolva kiválasztani a falak, majd a bútorok színét.

A nappali bútorokat illetően ajánlatos strapabíró anyagú berendezéseket választani. Az ágy pedig az a bútor, amin nem szabad spórolni, hiszen életünk 1/4-1/3 részét alvással töltjük. Nagyban befolyásolja a mindennapjainkat az alvás mértéke és minősége. Ezért fontos mindenképp előtérbe helyezni a tökéletes ágy felkutatását.

A célegyenes

Ha már megvannak a pontos szempontok és az elképzelés, akkor nincs más hátra, mint elkészíteni a költségvetést, illetve a feladatlistát. Ezek a feleslegesnek tűnő, de annál inkább hasznos tervezetek segítik a zökkenőmentes lakberendezést. Leghasznosabb funkciója mégis az, hogy sorban tudunk haladni, vagyis ne egyszerre akarjuk megváltani a világot, mert abból káosz lesz. A jegyzet tartalmazza a feladatokat és a bútorok listáját is, ahová fel tudjuk vezetni az árakat. Ezzel összeáll a költségvetés hozzávetőleges összege, amit ajánlatos felfelé kerekíteni, elkerülve a későbbi kellemetlenségeket.

Végső logisztika

Ha már a bútorok többsége rendelkezésre áll, akkor korrigálásra bármikor van lehetőség. Nem aranyszabály, hogy a meglévő bútoroknak örökre az első kiszemelt helyen kell maradniuk. Átrendezés alkalmával is szem előtt kell tartanunk és megtalálnunk a hatékonyság és az összhang egyensúlyát.

Az évek múlásával számos apró kiegészítőre teszünk szert. Ezen dekorációs kollekciók többségét általában a polcokon és szekrényeken tároljuk. A szettek és a lakás megjelenésének harmóniájára is ajánlatos odafigyelni.

Az ajándékba kapott tárgyak nem csak jó emlékeket ébresztenek bennünk, fontos dekorációs elemként is szolgálhatnak.

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB