Család

Maszkos csokicsodák télapóra

Avatar

Hamarosan itt a december, s ha december, akkor jön a Télapó, aki sok kisgyereknek szerez örömöt és feledhetetlen pillanatot csokoládéval, cukorkával, apró játékokkal. Szebbnél szebb finomságok kerülnek a családi asztalra, s a kreativitás csodái elevenednek meg cukrászmesterek kezei alatt is.

A novemberi és decemberi időszak egyrészt ünnepi hangolódásról, készülődésről, másrészt persze vásárlásról szól. Kinek, milyen ajándékot vegyünk? Mi kerüljön a gyerkőcök cipőjébe, hogy egy kicsit levegyük Mikulás válláról a terheket? Hiszen nem árthat neki a segítség.

A csomag elmaradhatatlan része a csokoládémikulás. Idén nem csak hagyományos darabokat szerezhetünk be, hanem olyanokat is, amik kiegészítőt kaptak sapkájuk és puttonyuk mellé. Mi mást, mint szájmaszkot, hiszen a Télapónak jó példát kell mutatnia.

Külföldön befutott ez a marcipános csoki – őrület és sokan keresik a Covid-maszkot viselő mikulást. Már Magyarországon is népszerű, nem utolsó sorban azért, mert az ötlet szerzője és kivitelezője Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke.

                                                                                                           Grillázs-Dóm

Nevéhez természetesen nem csak a maszkos csoki télapó ötlete kötődik. Ő egy igazi csokoládémester, aki szinte bármit képes megalkotni. Ő az, aki grillázsból megépítette a Szegedi Fogadalmi Templom közel fél tonnás mását, de a csoki – Tiszát átölelő szegedi Belvárosi hidat is ő készítette, ugyancsak grillázsból.

Rimóczi elmondása szerint a csokiból megalkotott maszkos télapót viccnek szánta. Egyszerűen csak jobb kedvre akarta deríteni az embereket, akik már belefáradtak a koronavírus okozta problémákba.

Sokaknak megtetszett, hisz felvidultak a csokik láttán s eszükbe jutottak a gyerekek, akik várják a nagy szakállút. Ennek köszönhetően pedig újra figyelmet kapott a család.

                Rimóczi László, a csokimester

László jelenleg is formálja, díszíti a csokimikulásokat, naponta akár több mint százat is elkészít lajosmizsei műhelyében.

Egyszerűsítette a dizájnt, hogy tartani tudja a megrendelések tempóját. Mára akkora lett az érdeklődés, hogy azokat a darabokat is el kellett lássa maszkkal, melyek eredetileg hagyományos mikulást ábrázoltak.

Az izgalmas az, hogy vajon mit szólnak majd a gyerekek, akik a hagyományos csokoládé télapó helyett maszkosat kapnak? Ha a hasukra hallgatnak, nyilvánvalóan az íz számít majd.  S egyébként pedig, ha mindenkinek kötelező a maszk, a Mikulás bácsinak miért ne volna?

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Fotók: Szeged365

Megosztás:
weboldal készítésONMEDIAWEB